Közlekedés a fővárosban a húsvét és a tavaszi szünet ideje alatt

A következő napokban a 2017. április 13-tól 18-ig tartó iskolai tavaszi szünet és a húsvét miatt érdemes a megszokottnál nagyobb figyelmet fordítani a fővárosi közösségi közlekedési járatok menetrendjére. A hétköznapokon a tanítási szünetek alatt érvényes menetrendet, nagypénteken, húsvét vasárnapján és hétfőjén pedig a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni. Szombaton és vasárnap húsvéti körmenetek miatt néhány buszjárat forgalmában rövid idejű forgalomkorlátozásra lehet számítani.

 

 

Milyen menetrend szerint közlekedünk a tavaszi szünetben és a húsvéti hosszú hétvégén?

Az iskolai tavaszi szünet, a nagypénteki munkaszüneti nap és a húsvét miatt a következő napokban a fővárosi közösségi közlekedésben az alábbi menetrendek lesznek érvényben:

április 13-án, csütörtökön az iskolaszünetben érvényes pénteki menetrend lesz érvényben;
április 14-én, nagypénteken a munkaszüneti napokon és ünnepnapokon érvényes menetrendet kell figyelni;
április 15-én, szombaton a megszokott szombati menetrend lesz érvényben;
április 16-án, vasárnap és 17-én, hétfőn a munkaszüneti napokon és ünnepnapokon érvényes menetrendet kell figyelni;
április 18-án, kedden az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.
Húsvéti körmenetek: néhány buszjárat rövid ideig terelve jár

2017. április 15-én (szombaton) Budapesten több helyszínen is húsvéti körmenetet tartanak. Az ünnepi rendezvények általában az arra közlekedő buszjáratok forgalmának rövid idejű korlátozásával járnak.

 

I. kerület

Április 15-én (szombaton) várhatóan 20 óra és 20:30 között a 11-es és a 39-es és a 109-es buszjárat a Batthyány téren nem a megszokott végállomási megállóhelyéről indul, illetve nem is oda érkezik.
A buszjáratok a Batthyány térről a Nagybányai út, a Goldmark Károly utca, illetve Óbuda felé a Bem rakparton, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületével szemben kialakított villamospótló-megállóból indulnak.
A buszjáratokról a Batthyány téren a vásárcsarnok előtt lehet leszállni.

 

III. kerület

Április 15-én (szombaton) várhatóan 18:45 és 19:15 között a Szentendrei út 69. előtt (a Köles utcai csomópontnál) található templomnál lesz körmenet, ezért az Árpád híd felé tartó 34-es, 106-os és 134-es busz a Kaszásdülő H megállóhelyen néhány perces várakozásra kényszerülhet.

 

XI. kerület

Április 15-én (szombaton) várhatóan 19:30 és 20:15 között a Villányi úton, a Fadrusz utca és a Tas vezér utca közötti szakaszon tartanak körmenetet, ezért ebben az időszakban a 27-es busz és a 240-es busz módosított útvonalon közlekedik.

 

27-es busz:
A Sánc utca felé tartó buszok a Villányi út és a Szüret utca között a Balogh Tihamér út–Ménesi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca, a Szüret utca és a Ménesi út megállóhely. A terelt útvonal-szakaszon a buszjáratra a Szüret utcában, a Ménesi út kereszteződése után lehet felszállni.

A Móricz Zsigmond körtér M felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca megállóhely. A terelt útvonal-szakaszon a buszjáratra a Tas Vezér utcában a Villányi út kereszteződése után lehet felszállni.

 

240-es busz:

A Móricz Zsigmond körtér M felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér­–Bartók Béla út módosított útvonalon haladnak.
A Budaörsi lakótelep felé tartó buszokra a Villányi úti Móricz Zsigmond körtér M végállomás helyett a Bartók Béla úton, a 7-es autóbuszok Albertfalva irányú megállóhelyén lehet felszállni.
A Fadrusz utca környékén haladó 17-es és a 61-es villamos a körmenet miatt néhány perces várakozásra kényszerülhet.

 

XVIII. kerület

Április 15-én (szombaton) várhatóan 21:00 és 21:15 között a Batthyány utcai templomnál lesz körmenet, ezért a 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz mindkét irányban a Petőfi utca–Kossuth Lajos utca–Vasvári Pál utca–Bókay Árpád utca–Petőfi utca útvonalon kerül, kihagyva a Wlassics Gyula utca megállót.

 

XIX. kerület

Április 15-én (szombaton) várhatón 21:45 és 22:15 között a Kós Károly téri templomnál tartanak körmenetet, ezért az arra közlekedő 99-es, 148-as, 194-es és 194B buszjárat 5-15 perc várakozásra kényszerülhet.

 

(Forrás: BKK)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.