A Budaörsi Tanoda diákjai Brüsszelben

(Budaörs, 2017. március 30. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Tanoda diákjai egy pályázat keretén belül kiutazhattak Brüsszelbe. A programot Meszerics Tamás EP képviselő, Zarándy Zoltán EU kulturális referens,  az EMMI, Budaörs Város Önkormányzata  és a Romani Design Divatstúdió támogatta. Olvassák el cikkünkben, hogyan telt az a néhány napjuk, amit külföldön töltöttek. 

 

 

2017. március 21-én indultak Budapestről Brüsszelbe a Budaörsi Tanoda diákjai.

Március 22-én délelőtt népzenei és néptánc előadásokon és táncházon vettek részt az Európai Iskolában. Délután pedig a diákok megnézték a brüsszeli hangszermúzeumot.

Az Európai Iskola egy 3000 fős iskola, a diplomaták és az üzletemberek gyerekei tanulnak itt, magyarok is.

2017. március 23-án délelőtt az Európai Parlament volt a következő állomás, ahol a magyar és az EU-himnuszt is elénekelték. Azután előadások következtek.

Lakatos György, a Tanoda megbízott vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a diákok Meszerics Tamás, Láng Péter és Zarándy Zoltán előadását hallgatták meg.

 

tanoda_brusszel9

 

“Március 23-a délutánja már a  felkészülésről szólt, az esti előadásra, ami a Brüsszeli Magyar Intézetben volt, este pedig előadás, táncház és divatbemutató várt minket a Brüsszeli Magyar Intézetben.

 

tanoda_brusszel8

 

tanoda_brusszel7

 

A programot Langerné Victor Katalin felzárkózásért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

Március 24-én délelőtt látogatást tettünk az Európai Bizottságnál, meghallgattuk Dr. Béres Béla jogi szakértő előadását, délután pedig egy brüsszeli városnézéssel kötöttük le magunkat.

 

tanoda_brusszel3

 

Március 25-én délelőtt találkozónk volt a brüsszeli magyar diplomatákkal. Délután pedig már készülődtünk is, és jöttünk haza.

Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk. “

 

tanoda_brusszel2

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.