Hasznos információk a zöldhulladék elszállításával kapcsolatban

(Budaörs, 2017. március 15. – Budaörsi Infó) Idén március 20-tól, hétfőtől indul a BTG zöldjárata, amely a tél beálltáig folyamatosan szállítja el – a szemétszállítási napokon (esetleg egy nappal később) – a tavaszi munkák során keletkező gallyakat, nyesedékeket, valamint a nyári és őszi időszakra jellemző fűkaszálékot és faleveleket.

 

 

Az egész évre szóló, zöldhulladék gyűjtésére rendszeresített, 10 db ingyenes zöld zsákot a BTG központi irodájában lehet átvenni március 16-tól, ügyfélfogadási időben.

Többlet zöldhulladék esetén lehetősége van zöld zsákot vásárolni az ügyfélszolgálaton, illetve a budaörsi CBA Áruházban. Mód van továbbá ágakat, gallyakat az ingatlan elé kihelyezni, de alkalmanként csak 1 m3–t meg nem haladó, rendezett formában összekötegelt zöld nyesedéket szállítanak el!

 

A „ZÖLD ZSÁKKAL” KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK A 2017. ÉVBEN

Budaörs kertes családi házas övezetének lakosai 2017-ben is 10 db ingyenes zöld zsákot vehetnek át Dózsa György utcai BTG központban.

 

Ki veheti át a zöld zsákot?

Minden regisztrált családi házas övezethez tartozó jogosult felvenni a 10 db zöld zsákot.

A szomszéd vagy ismerős számára zsákot csak meghatalmazás ellenében adnak ki!

 

Mi kerülhet a zöld zsákba?

– Avar, fűnyesedék, szalma

– Faágak, gallyak aprítva (kötegelve 1 m3 ágat, gallyat szállítanak el alkalmanként)

– Kerti gyomok (virágzás előtt)

– Évelők, zöldségek, lehullott gyümölcsök

– Elszáradt virágok

– Faforgács, fűrészpor (vegyszermentesen!)

TILOS a zöld zsákba tenni kommunális hulladékot, sittet és egyéb nem komposztálható hulladékot! A zöld zsákba kizárólag zöld hulladék helyezhető.

Sajnos többször is előfordult, hogy kommunális hulladék is került kihelyezésre a zöld zsákokban. Ilyen esetekben a helyszínen hagyják a zsákokat és értesítik a Közterületfelügyeleti csoportot.

 

Mikor szállítják el a zöldhulladékot?

A szabályosan kihelyezett zöldhulladékot minden héten a szemétszállítási járat napján, illetve egy nappal ezután szállítják el.

A járatnapokon reggel 7 órára kell kihelyezni a zöld hulladékot, mert csak ebben az esetben biztosított annak elszállítása!

A „zöldjáraton” dolgozó munkatársaink elmondása szerint rendszeresen előfordul, hogy az ingatlanon belül, a kapu mögé helyezik a zöld zsákokat, ezért nem férnek hozzá és nagy valószínűséggel délután kerülnek ki az ingatlan elé.

Ilyenkor sajnos 1 hétig is várni kell a következő elszállításra. Ezért fontos ügyelni a kihelyezés időpontjára!

 

Mikor nem szállítják el a zöldhulladékot, illetve a zöld zsákokat?

– ha a kihelyezett gally, nyesedék mennyisége meghaladja az 1 m3-t, – ha rendezetlen formában van kihelyezve az ingatlan elé,

– ha a gally nincs kötegelve,

– ha nem zöld BTG logós zsákban van kihelyezve a zöld hulladék,

– ha nem a fentiekben leírt zöld hulladék van a zöld BTG logós zsákban.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.