Alpolgármesteri hírek: Mercedes-Benz szalon épül Budaörsön!

(Budaörs, 2017. március 3. – Budaörsi Infó) Kálóczi Imre alpolgármester közösségi oldalán már többször olvashattunk olyan közérdekű információkat, amelyek fontosak a város életét tekintve. Beruházások, fejlesztések, tárgyalások és építkezések dokumentációit találjuk időről időre az alpolgármester Facebookján. Ezekről az eseményekről a legtöbb esetben hivatalos tájékoztatást nem is kap szerkesztőségünk. A reggeli rutinhoz, így lassan már nem csak a város hivatalos oldalának a szemlézése kell, hogy hozzátartozzon, hanem a helyi politikai szereplők magán Facebookjának böngészése is. 

 

 

Kálóczi Imre alpolgármester közösségi oldalán olvashattuk ma hajnalban, hogy évtizedek óta romlik az állapota a Rákóczi utca, valamint az Ady Endre utca között lévő, több, mint 2 hektáros ingatlannak.

 

kaloczi_imre_mercedesz (4)

 

“A korábban MATÁV, majd később a T-csoport tulajdonában lévő belterületi telekre évek óta próbálunk olyan tőkeerős beruházót Budaörsre csábítani, aki amellett, hogy az elhanyagolt ingatlant fejlesztené, minőségi szolgáltatást, munkahelyeket, valamint adóbevételeket is teremt a városban.
Emellett már csak álomnak tűnt az, hogy a beruházás esetleg Budaörs ismertségét, „presztízsét” országszerte tovább emelje.

 

kaloczi_imre_mercedesz (2)

kaloczi_imre_mercedesz (1)

 

Hosszas előkészítések, tárgyalások után a mai napon elkezdődött az engedélyezési eljárása Európa egyik legmodernebb Mercedes-Benz szalonjának, amely a tervek, valamint a beruházó szerint is meg fog nyílni az idei évben.

Külön öröm számomra, hogy a szalont egy 100%-ban magyar tulajdonú cég, a 8 magyarországi városban 9 gépjárműmárkát képviselő Hovány cégcsoporthoz tartozó Hovány Prémium Automotive Kft építi.

A mai napon Hovány Mártonnal, a cégcsoport tulajdonosával tartottunk bejárást az ingatlanban, ahol bemutatta számomra a végleges terveket, valamint átbeszéltük a beruházás főbb paramétereit, sarokpontjait.

 

kaloczi_imre_mercedesz (3)

 

Mindketten hiszünk abban, hogy egy ilyen innovatív, modern, és minden szempontból 21. századi beruházásnak a legjobb területet sikerült kiválasztani.

Ezúton is köszönöm annak a sok embernek a segítségét, akik csendben, „őrizve a titkokat” eljuttatták oda a beruházást, hogy ma hivatalosan is legyen miről beszélni.

Tudom, hogy a munka java még csak most jön, ráadásul a környéken lakók türelmére is most lesz igazából szükség, hiszen egy ilyen léptékű beruházást végigvinni nem egyszerű feladat.
Ismerve a cég vezetését, hiszem, hogy az építkezés során maximálisan igyekezni fognak arra, hogy a lehető legkisebb zavart okozzák a környék lakóinak, dolgozóinak.

A terveket elnézve ugyanakkor kimondhatjuk, hogy ha készen lesz a beruházás, akkor az komoly minőségi javulást fog okozni a jelenleg elhanyagolt területen.”

 

kaloczi_imre_mercedesz (2)

 

(Budaörsi Infó / fotók, forrás: Kálóczi Imre magán Facebook-oldala)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.