Új mellkasi kompressziós rendszert kapott a Budaörsi Mentőállomás

(Budaörs, 2017. február 26. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Mentőállomás az Országos Mentőszolgálat Alapítvány jóvoltából egy LUCAS™2 mellkasi kompressziós rendszerrel lett gazdagabb.

 

 

A LUCAS™2 mellkasi kompressziós rendszer a kézzel végzett mellkasi kompresszióval kapcsolatos problémák kiküszöbölésére szolgáló hordozható eszköz.

A LUCAS segítségével percenként 100 mellkasi kompresszió végezhető 4–5 cm-es mélységben, az Európai Újraélesztési Tanács irányelveinek megfelelően.

Nagy Gábor, a Budaörsi Mentőállomás vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy mostantól menet közben és extrém körülmények esetén is képesek lesznek újraélesztést végezni az új eszköznek köszönhetően.

 

nagy_gabor_mento_allomas

Nagy Gábor

 

“A készülék használatával a mellkaskompresszió minősége javul (QCPR), a beteg mobilizálása, transzportja során a minőségi mellkaskompresszió folyamatosan, megszakítás nélkül fenntartható. Eközben további beavatkozásokat (emelt szintű légútbiztosítás, intravénás-, intraossealis út biztosítása, thermoreguláció, stb.) végezhetünk.

Mentőállomásunk és alapítványunk elsődleges célja a Budaörs és környékén élők sürgősségi ellátásának, túlélési esélyeinek javítása, amely az új mellkasi kompressziós rendszer beszerzésével ismét magasabb szintre lépett.”

 

mentoallomas_eszkoz

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.