Fontos határidők járnak le jövő héten, ezekre oda kell figyelni

Fontos határidők jönnek februárban, a hónap közepéig az érettségizőknek, a felvételizőknek és az általános iskolásoknak is el kell dönteniük, merre tovább.

 

 

Egyetemi-főiskola felvételi

 

Február 15.

Eddig a napig kell véglegesítenetek az e-felvételiben megadott személyes adatokat, felvételi kérelmeket. Február 15-e után nem jelentkezhettek a 2017-es felsőoktatási felvételire.

 

Február 20.

Az elektronikus jelentkezési lap hitelesítési határideje. Hitelesíthettek az Ügyfélkapun keresztül és a hitelesítő adatlap aláírásával és postázásával is.

 

 

Érettségi

 

Február 15.

Eddig a napig kell eldöntenetek, hogy a kötelező érettségi tárgyaitok mellé milyen választott tantárgyból szeretnétek érettségi vizsgát tenni.

 

 

Középiskolai felvételi

 

Február 9.

Eddig a napig az összes felvételiző megtudja, hány pontot szerzett a központi írásbeli vizsgán. Az Arany János Tehetséggondozó Programhoz csatlakozó intézmények is értesítik a diákokat, a szülőket és az általános iskolákat a pályázati eredményekről.

 

Február 15.

A középiskolai felvételi jelentkezési határideje − a diákoknak ki kell választaniuk az intézményeket és a tanulmányi területeket, és ezeket sorrendbe is kell állítaniuk. A tanulói jelentkezési lapokat az általános iskolák küldik el a középfokú iskoláknak és az Oktatási Hivatalnak, a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők szülei azonban közvetlenül is elküldhetik a jelentkezési lapot a kiválasztott intézményeknek és az Oktatási Hivatalnak.

 

Február 20-ától március 9-éig

A középiskolák ebben az időszakban szervezhetik meg a szóbeli felvételit.

 

(Forrás: eduline.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.