Zenefelfedezés a Városházán (képek)

(Budaörs, 2016. novmeber 13. – Budaörsi Infó) Új merész kezdeményezés kelt életre innovációk és a kultúra kapcsán Budaörsön. A több mint tíz hangszeren játszó zeneszerző-karmester, nyelvész és kutató Novák Anikó példa nélküli budaörsi rendezvényre hívta az érdeklődőket és családjukat november 12-én. Nézzék meg cikkünkben, hogy milyen jól érezték magukat a résztvevők!

 

 

A budaörsi SHINE zenei társulást is vezető muzsikus „zenefelfedező és zeneöröm élménynap” indítványának a Városháza adott otthont.

Novák Anikó a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az ötlet nem a véletlen műve, folyamatosan értek meg benne egy olyan interaktív esemény és workshop képei, ahol egy család minden tagja tetszés szerint aktívan és nézőként is részt vehet, és ami egy kisgyerek és egy felnőtt számára egyaránt tartalmas élményt ad.

A felfedező nap reggel 10 órakor kezdődött Bíró Gyula alpolgármester köszöntőjével, majd pedig egy különleges dobshow-al kápráztatták el a nézőket.

 

zenenap_gandharvak-1

 

A kalandtúra fél 11-kor kezdődött, amin kicsik és nagyok egyaránt aktívan részt vettek.

 

zenenap_gandharvak-4

 

A versenyzőknek játékos kirakón kellett részt venni, tárgyakat megszólaltatni, és mindent hangszert kipróbálni, amit a szervezők elhoztak a helyszínre.

 

zenenap_gandharvak-8

zenenap_gandharvak-9

 

A kisebbek ügyességi, fejlesztő és kreatív kézműves foglalkozásokon vehettek részt, megtanulhatnak hétköznapi és nagyon nem hétköznapi tárgyakból hangszereket készíteni.

 

zenenap_gandharvak-4

zenenap_gandharvak-3

zenenap_gandharvak-5

 

Volt mesesarok és tudománytár, ahol a hangszerek és hangok csodálatos hatalmáról olvashatnak és hallhattak az érdeklődők, sőt élőben is megnézhették  jó párat a világ távoli tájainak különleges hangszerei közül.

 

zenenap_gandharvak-8

 

A napot Musixperience-élménykoncert zárta.

 

zenenap_gandharvak-12

zenenap_gandharvak-10

zenenap_gandharvak-2

 

„Örülnék, ha hagyományt teremthetnénk egy olyan egyedi zenei kalandtúra, ugyanakkor mélyen szakmai rendezvény számára, ahol a különlegességek és a játék mellett kiderülhet és megmutatható az is, hogy mit hozhatunk létre együtt” – mondta el Novák Anikó.

Hogy hagyománnyá válik e az élménynap, azt majd idővel meglátjuk, de az biztos, hogy a résztvevőknek fantasztikus élményt nyújtott.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.