Vigyázzunk a házalókkal

(Budaörs, 2016. október 19. – Budaörsi Infó)  Szinte egész évben találkozhatnak az utcán kisebb-nagyobb csomagokkal házaló „kereskedőkkel”, akik szezonális árucikkeiket próbálják kedvező, vevőcsalogató áron eladni. Az ilyen emberek megjelenése az ünnepek közeledtével még gyakoribb. Leggyakrabban ágyneműt, ruházati termékeket, kéziszerszámokat, evőeszközöket, optikai- és egyéb orvosi eszközöket, illatszereket kínálnak, melyeket a mindennapokban használunk.

 

 

Jellemzőjük, hogy többnyire az utcán szólítják meg a potenciális vevőket, de becsengetnek házakba, lakásokba is. Nagy a kísértés, hiszen rendkívül kedvező árakon kínálják a termékeket, melyek minősége azonban sok esetben silány. A vásárlást követően szinte semmi esélye nincs annak, hogy újra felbukkannak a környezetünkben az árusok, így cserére vagy panaszra nincs lehetőség.

Különösen veszélyes, hogy az idegen személyek különböző indokokra hivatkozva bekéredzkednek a lakásba, majd a kiszemelt értéktárgyakkal vagy készpénzzel távoznak. Éppen ezért a Budaörsi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az Önök által nem ismert személyeket, árusokat a bezárt ajtón kívül várakoztassák. Ha van rá lehetőség, akkor tájékozódjanak a „látogató” kiléte felől vagy gyanús viselkedés esetén hívják a rendőrséget.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, akkor igyekezzenek minél jobban megfigyelni a tettest és az általa használt jármű típusát, színét, jellemzőjét, esetleg a forgalmi rendszámát. Ezeket a jellemzőket jegyezzék fel és értesítsék a rendőrséget a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A rendőrök kiérkezéséig lehetőség szerint ne változtassák meg a helyszínt!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.