Idén is lesz ELTEfeszt

Több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várják az érdeklődőket pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti kampuszán az ELTEfeszten.

 

A felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint idén először nemcsak egyetemi előadásokon, hanem az érettségi előkészítő mintaóráin is részt vehetnek a látogatók, bemutatkozik az egyetem tehetséggondozási programja. A Galaxis-program során az ingyenes projektben egyetemisták online vesznek részt a középiskolások egyetemi felkészítésében. A rendezvényen egyebek között előadást tart Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, a Politikatudományi Intézet egyetemi docense is.

A leendő hallgatók megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel is, amelyeket több mint 350 nemzetközi partneregyetem nyújt az ELTE-s diákoknak. A nemzetközi programok között kiderül, hogy kinek melyik ország az ideális Erasmus-úti cél, a különböző ösztöndíjakról személyes konzultációt is tartanak az érdeklődőknek.

A tanárképzés iránt érdeklődők találkozhatnak gyakorló pedagógusokkal és kipróbálhatják, hogy mennyire elhivatottak. A nyelvtanulási és sportolási lehetőségekről, valamint a kollégiumi épületekről szóló információk mellett ingyenes pályaválasztási tanácsadással is várják a látogatókat. Az egész napos program során modellezik az ENSZ működését, kiderül, hogy milyen lehetőségek várnak a bölcsész- és jogi képzésre jelentkezőkre, és szó lesz a legújabb gyógypedagógiai állatasszisztált-terápiákról is. Kiderül, hogy mi köze a közösségi médiának a valósághoz, lesz nagy társadalomtudós-teszt, valamint szó lesz arról is, hogy hol hibázunk a párkapcsolatainkban.

Emellett az egyetem jövőre új kampusszal bővül, s a látogatók megismerkedhetnek a szombathelyi Savaria Egyetem képzéseivel is.

Az összes program a www.elte.hu/eltefeszt oldalon böngészhető.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.