Minél mélyebbre rejtőzik valaki egy hurrikán elől, annál nagyobb biztonságban van

Minél stabilabb épületbe és minél mélyebb pincébe rejtőzik valaki egy hurrikán elől, annál nagyobb biztonságban van – közölte Juhász Árpád geológus az M1 vasárnapi műsorában.

 

 

A szakértő elmondta, hogy a Matthew hurrikán azért is végzett óriási pusztítást Haitin, mert az ország szegény, és a gyenge építésű viskók jellemzőek, amelyeket a nagy szél pillanatok alatt tönkre tudott tenni.

Az Egyesült Államok ugyanakkor kevesebb kárt szenvedett el. A szárazföldet elérve egy hurrikán mindig veszít az energiájából, valamint Floridában jobban felkészítik az embereket a természeti csapás ellen, kijelölve a biztonságos tartózkodási helyeket és haladási útvonalakat – közölte Juhász Árpád.

A Matthew hurrikán kedden söpört keresztül Haiti délnyugati részén, magjában óránkénti kétszázharminc kilométeres sebességet is elérő széllel.

A haiti polgári védelem korábban azt közölte, a természeti csapás 336 áldozatának holttestét találták meg, a sérültek száma 211. A mentőalakulatok szombati becslése szerint az áldozatok száma tovább emelkedik majd, ahogy a távoli vidékeken is sikerül felmérni a helyzetet. A hivatalos adatokat csütörtök óta nem frissítették, de különböző összesítések alapján a média több mint nyolcszáz halottról jelentett. MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.