Molnár Gyula: Vissza kell, hogy tereljük Magyarországot a normális sávba

(Budaörs, 2016. július 5. – Budaörsi Infó) 2016. július 1-jén ismét Közéleti klubbot tartottak Budaörsön. Merre tovább, Magyarország? – címmel folytatódott a sorozat. A vendég Molnár Gyula, az MSZP új elnöke volt, aki interjút adott a Budaörsi Infónak.

 

 

Molnár Gyula a Budaörsi Infónak elmondta, hogy azt gondolja, nagyon rossz felé tart az országunk, hisz nagyon sok szegény ember van, a politika pedig megosztja a világot.

„Vissza kell, hogy tereljük Magyarországot a normális sávba.

Az a baj, hogy a politika sajnos nem olyan mint a varázslat, hogy az ember fogja a varázspálcát és egy suhintással meg tudja változtatni, nekem sincs a birtokomban a bölcsek köve.

Véleményem szerint kormányváltás oldaná meg a problémát. Ezt pedig a demokratikus ellenzék összefogásával tudnánk elérni.

A jelenlegi kormány kínál egyvalamit az országnak. Az lenne a fontos, hogy fogjunk össze, és határozzuk meg, hogy mi mit kínálunk! Nem csak a DK-ra gondolok, hanem az LMP-től kezdve a civileken át a szakszervezetig.”

 

15_07_01_kozeletiklub (4)

 

Milyen változtatásokat terveznek a párton belül és a külső kommunikációjukban?

„Azt látom, hogy az embereket kevésbé izgatja az, hogy mi van egy pártban. Megpróbáljuk sokkal szellősebbé és a modernebbé tenni az MSZP-t. Kevesebb témában kicsit többet mondunk majd. A településeken megpróbálunk minél több hitelesítő akciót szervezni.”

 

Mit gondol miért fordultak el a választók az MSZP-től, és hogyan szeretnék visszaszerezni a bizalmukat?

„Lehet, hogy nem is a választók, hanem mi fordultunk el, ők pedig ugyanott vannak, ahol voltak eddig is. Vissza fogunk térni az emberekhez, nagyon sok személyes találkozót és helyi rendezvényt szervezünk majd.

Megpróbálunk újra az a párt lenni, amelyikről elhiszik, hogy tud kormányozni. Megpróbáljuk visszaszerezni az elvesztett hitelünket, ami megkopott, és megpróbáljuk a mosolygósabb vidámabb arcunkat mutatni a világ felé.”

 

15_07_01_kozeletiklub (1)

 

Mennyire ismeri Budaörsöt, mi az, amiben ön szerint változtatni kellene a városban?

Személyes barátomnak tekintem a polgármester urat, Wittinghoff Tamást.

Ami a közlekedést és a közművek dolgát illeti vagy azt, hogy az emberek itt élnek, itt adóznak, de bejárnak dolgozni, ezekben megpróbálok valamilyen rendet csinálni.

Azt gondolom, hogy a parlamentben is másként fogunk viselkedni, bár én nem vagyok parlamenti képviselő.

Szerintem a konstruktív ellenzékiségnek ebben a „Fidesz világban” nincsen jelentősége, nincs értelme. Én arra kértem a parlamenti frakciót, hogy kevesebb ügyben vegyünk részt, de 5-8 témában folyamatosan indítványokat teszünk, ezekből az egyik az oktatás lesz.

Azt gondolom, hogy az a település, amely képes arra, hogy fenntartsa az oktatási intézményét, annak vissza kell azokat adni.

Népiesebb formulával élve: akkor hízik a jószág ha a gazda vigyázó szeme közel van. Nagyon messze van most a gazda, és láthatólag a jószág nemhogy nem hízik, hanem meg fog dögleni.

Olyan világban élünk, ahol nem lehet magányos harcosként szembeszállni ezzel a monolit hatalommal, mindenkinek össze kell fogni.”

 

15_07_01_kozeletiklub (7)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.