Nyárias melegre, de esőre is számítani kell a hétvégén

Nyárias, 30 Celsius-fok körüli melegre, de esőre, helyenként zivatarokra is számítani lehet az utolsó májusi hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által csütörtöki országos, középtávú előrejelzésből.

 

Pénteken sok lesz a napsütés, de szórványosan várható zápor, néhol – nagyobb eséllyel északon – zivatar is. Északnyugaton heves zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Szombaton sok lesz a felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 25-30 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap, a gyermeknapon előbb a Dunántúlon, majd estétől keletebbre is kialakulnak záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A zivatarok környezetében viharos, az Észak-Dunántúlon erős szélre kell számítani, de másutt is megélénkülhet a légmozgás. A minimumhőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 26 és 31 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.