Még több életet menthetnek

(Budaörs, 2016. április 12. – Budaörsi Infó) A jelenlegi csúcstechnológiát képviselő lélegeztetőgépet szerzett be az elmúlt héten a Budaörsi Mentőállomás részben a Roche Magyarország Kft. által nyújtott támogatásból. Az eszköznek köszönhetően tovább javulnak az esélyei a térségben élő, sürgős ellátásra szoruló betegeknek.

 

 

Újabb értékes műszerrel gyarapodott a Budaörsi Mentőállomás, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche Magyarország Kft. összefogásának köszönhetően egy HT70P Synbol típusú lélegeztetőgépet tudtak beszerezni.

A közel 3,5 millió forintba kerülő eszköz kategóriájában a jelenlegi csúcstechnológiát képviseli, és segítségével jelentős mértékben nőhetnek a sürgős ellátásra szorulók túlélési esélyei.

A berendezés lényegesen egyszerűbbé teszi a traumás, eszméletüket elveszítő, spontán légzésre nem képes betegek lélegeztetését.

Szemben a ballonos eszközökkel, a HT70P Synbol automatikusan gondoskodik a lélegeztetésről, megkönnyítve így a mentő személyzetének munkáját, illetve lehetővé teszi, hogy szükség esetén nagyobb figyelmet fordítsanak egyéb feladatokra. A korábbi készülékeknél kisebb, könnyebb berendezés további előnye, hogy a gyermekeknél is használható.

A Budaörsi Mentőállomás 30 fővel és két autóval látja el a Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Budakeszi kistérséget, mintegy 150-200 ezer ember ellátását biztosítva.

„A mostani eszközbeszerzéssel újabb fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy minél korszerűbben felszerelt mentőautókat küldhessünk ki az arra rászorulókhoz. Az új lélegeztetőgép megvásárlása azért is volt fontos számunkra, mert napi használatban lévő felszerelésről van szó. Nagy örömömre szolgál, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche ismét segítségünkre sietett, és bízom benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségük a támogatásunkra” – mondta el Nagy Gábor, a Budaörsi Mentőállomás vezetője.

 

nagy_gabor_mento_allomas

Nagy Gábor

 

„A Roche magyarországi központja Budaörsön található, és mivel kiemelten fontosnak tartjuk a helyi közösségek támogatását, magától értetődő számunkra, hogy ebben a városban is segítünk, ha tudunk.

Cégünk elkötelezett mind a betegségek pontos és korszerű diagnosztikai módszerekkel végzett felismerése, mind a betegek gyógyítása és életminőségének javítása mellett.

 

mentoallomas_keszulek

 

A Roche Magyarország programszerűen, hosszabb távon áll egy-egy ügy mellé, évek óta segíti például az Országos Mentőszolgálat Alapítványt és a Budaörsi Mentőállomást sem első alkalommal támogatta. A múlt évben egy, a WHO által is ajánlott, csúcsminőségű, Lifepak 15 defibrillátorhoz jutott hozzá a Budaörsi Mentőállomás a társaságnak köszönhetően” – jelezte Stuart Knight, a Roche ügyvezetője.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.