Ünnepi konferencia a Városházán – Boldog 10. születésnapot BULÁKE!

(Budaörs, 2016. április 8. – Budaörsi Infó) A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete működésének elmúlt 10 évét összefoglaló konferenciát szervezett 2016. április 8-án a Budaörsi Városháza dísztermében.

 

 

A konferencián az ünneplésen túl – bemutatták a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők foglalkoztatásának évek óta sikeresen működő, jó gyakorlatát.

A rendezvényen köszöntőt mondott Wittinghoff Tamás, Budaörs Város Polgármestere, valamint Árvai Csaba, az EEMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság részéről.

 

16_04_08BULAKE_konferencia2

Árvai Csaba

 

 

Wittinghoff Tamás köszöntőjében elmondta, hogy amit a BULÁKE az elmúlt 10 évben tett, az példamutató.

“Ahhoz, hogy valami jól működjön nagyon fontos, hogy legyenek közöttünk szent megszállottak, és itt a megszállottságot abszolút pozitív értelemben értem.

A BULÁKE immár 10 éve működik. Ez a tíz év nagyon kemény építkezés és küzdelem is volt. Mindenkit próbára tesz az a sokféle változás, amiben meg kell próbálni helyt állni.

Mi nagyon örülünk annak, hogy Budaörsön sok civil szervezet van és igyekszünk a munkájukat támogatni, és közösen próbáljuk meg a feladatokat megoldani.

A BULÁKE csapata egy olyan projektet hozott létre Budaörsön, ami mintaértékű lehet országos szinten is. Oyan célokat képviselnek, amely az önkormányzat szempontjából is nagyon meghatározó feladat, ezért az önkormányzat már a kezdetektől az ügy mellé állt és támogatta.

Amit ők tíz év alatt elértek, ahhoz sok minden kellett. Folyamatos pályázatok, a változásokhoz való alkalmazkodás, szponzorok keresése. Az ezeken a területeken is elért eredményeik önmagukért beszélnek. Mindig az lebegett célként előttük, hogy visszaadják a méltóságukat a fogyatékkal élő emberknek egyfelől, másfelől pedig a társadalmat is érzékenyíteni, megismertetni velük azt, hogy milyen problémákkal kell mindazoknak szembenézni, akik egyébként ugyanolyan emberek, csak ahhoz, hogy bizonyos dolgokat meg tudjanak valósítani más látásmóddal kell szemlélniük a problémájukat.

A BULÁKE tevékenységében kiemelkedő szerepet játszott a munkábaállítási program is. Sok mindennel kísérleteztek, mire rátaláltak a gyógy- és sportmasszírozásra, ami nagyon sikeresnek bizonyult. Nem csak azért, mert lehetőséget ad nagyon sokuk számára a munkavégzésre, hanem azért is, mert lehetőséget ad a Budaörsön élő azon személyek számára, hogy ezt a lehetőséget elérjék, akik az anyagi lehetőségeik okán nem tudták korábban.

Nagyon büszkék vagyunk erre az egyesületre és nagyon fontosnak tartjuk a tevékenységüket.”

 

 

16_04_08BULAKE_konferencia1

 

 

A köszöntőket követően előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.

Az első előadó Dr. Juhász Péter volt, az EEMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, Foglalkozási Rehabilitációs Főosztály vezetője, Uniós és hazai jogharmonizáció Fogyatékosságügyi Főosztály vezetője.

Ezt követően Horváth Péter László az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Gyógypedagógiai Továbbképző Központ igazgatója, szaktanára tartott előadást, majd pedig Fehér Ildikó az FSZK Országos Módszertani Központ vezetője.

A programok zárásaként Nyikes Fatime és a BULÁKE munkatársai bemutatták a BULÁKE-modellt.

 

 

16_04_08BULAKE_konferencia6

Nyikes Fatime

 

 

Nagyon boldog születésnapot és még sok-sok év aktív, sikeres munkát kívánunk!

 

 

16_04_08BULAKE_konferencia4

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.