Jön az okos borosüveg

Ha már óránk és telefonunk is lehet okos, miért pont kedvenc italunk üvege maradjon ki a mókából?

 

Októbertől kezdik majd el az okos borosüveg értékesítését az Egyesült Államokban. A különleges üveget egy startup cég fejlesztette ki. Ebben felbontás után akár 30 napig is eláll a nedű, persze csak akkor, ha valaki képes ennyi ideig érintetlenül hagyni egy üvegnyi finom bort.

A palackban egy speciális szelep feladata az, hogy megakadályozza az ital és a levegőben található oxigén érintkezését. Nem az egész okos üveget kell minden újabb palack bornál megvásárolnunk. A speciálisan palackozott borokat egyenként helyezhetjük majd el a Kuvée névre keresztelt okos borosüvegben.

A Kuvée egy kijelzővel is rendelkezik, mely megmutat mindent, amit a borról tudni érdemes.
Itt végigböngészhetjük az ital származási helyét és elkészítésének módját is. A Kuvée eltárolja azt is, hogy milyen borokat fogyasztottunk, ezáltal képes lesz ajánlani is egy új típust, ha már ráuntunk a megszokott márkákra.

Az okos borosüveg tervezett ára 179 dollár (körülbelül 50 ezer forint). Kezdetben két államban lesz csak elérhető, de decembertől már az egész Egyesült Államok okos borosüveg lázban éghet. Az üveggel kompatibilis palackozott borok ára a tervek szerint 15 és 50 dollár (nagyjából 2800 és 14000 forint) között mozoghat.

 

(Forrás: trendblog.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.