Autót ígért a sértettnek, lelépett a pénzzel

Ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét a budaörsi nyomozók. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított nyomozást 13010-2848/2015. bűnügyi számon sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett az ismeretlen férfival autóvásárlás kapcsán ismerkedett meg.

A sértett 2015. nyár elején felhívta az autókereskedőt, majd többször találkoztak a főváros XI. kerületében. Az elsőként kiszemelt személygépkocsi árát a vevő készpénzben átadta a kereskedőnek, aki később lebeszélte az autóról és visszaadta az összeget.

Néhány héttel később – 2015. szeptember elején – a kereskedő felhívta a sértettet, hogy talált egy másik autót, ezért 2015. szeptember 16-án találkoztak Budapest XI. kerületben. Ekkor a felek nem írtak kölcsönadási szerződést, a vevő átadta a gyanúsított részére az autó árát. A kereskedő azt ígérte, hogy 2015. szeptember 24-re érkezik meg a gépjármű és szeptember 28-án – Sopronban – megtörténhet az átadás-átvétel is. A férfi a készpénz átadása után nem jelentkezett és a sértett telefonon sem tudta felvenni vele a kapcsolatot.

 

Az ismeretlen tettes Honti Tamás néven mutatkozott be, elmondása szerint autókereskedéssel foglalkozik és több európai országban megfordult már.

A férfiról egy fővárosi edzőterem biztonsági kamerája felvételt készített. A képen látható személy 20-25 év közötti, körülbelül 180-185 centiméter magas, sportos, szálkás testalkatú, barna szemű és a haja is barna.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a fényképen látható ismeretlen tettest vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-28-83-as telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.