Sonkát, kolbászt, tojást, őrölt paprikát kaptak a budaörsi családok

(Budaörs, 2016. március 18. – Budaörsi Infó) 2016. március 17-én a Zsámbék-medence és térsége Gazdakör húsvéti termékekből álló csomagokkal lepett meg 25 budaörsi családot. A program együttműködő partnere ebben az évben a Pest megyei Vöröskereszt budaörsi szervezete volt.

 

 

Mint ahogy a korábbi években is, a Gazdakör idén is a Húsvét közeledtével sonkát, kolbászt, tojást és őrölt paprikát ajándékozott néhány budaörsi rászoruló család számára.

A családokat a Pest megyei Vöröskereszt budaörsi szervezete választotta ki.

 

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt8

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt9

 

Tavaly és tavaly előtt a budaörsi nagycsaládosok vehettek részt a programban.

Kisberk Balázs, a Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy  a rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni, minden évben szeretnék megajándékozni a családokat.

“A Gazdakör elsődleges feladatai között ott van a társadalmi felelősségvállalás és a rászorulók segítése. Amilyen eszközzel csak tehetjük segítjük a budaörsi családokat. Az alapelvünk nem változott: cselekedni kell, nem pedig beszélni róla.”

 

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt4

 

Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy 25 család került kiválasztásra a budaörsi rászorulók közül. Mindannyian 10-10 tojást, 3 kg kolbászt, 1 sonkát és 1 kg pirospaprikát kaptak.

 

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt12

 

“Nagyon örülünk, hogy ilyen jó együttműködést alakult ki a Gazdakör és a Vöröskereszt között. Arra törekszünk, hogy minél több családnak tudjunk segíteni.

A húsvéti termékek mellett plüss állatokkal és tortával leptük meg a kicsiket.”

 

 

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt11

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt14

 

A húsvéti termékeket Varga János plébános megáldotta, majd pedig kiosztották a jelenlévők között.

 

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt3

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt5

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt15

 

A Gazdakör és a Vöröskereszt következő akciója a Budaörsi Gazdapiacon lesz 2016. március 19-én. 200 db sült debrecenit és grill kolbászt fognak osztani a piacon az érdeklődőknek 9 órától a készlet erejéig. A program célja a Gazdapiac népszerűsítése, és egy közösségi színtér létrehozása.

Kisberk Balázs azt kéri a piacra látogatóktól, hogy mondják el véleményüket, milyennek szeretnék látni a piacot, mi az, amin változtatnának vagy mit szeretnek benne a legjobban.

 

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt13

sonka_kolbasz_osztas_gazdakor_voroskereszt7

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.