Állatmentor program – Stella, a házőrző cica gazdit keres

(Budaörs, 2016. március 14. – Budaörsi Infó) Állatmentor programunk tovább folytatódik. Február hónapban ismét egy cicalány került a reflektorfénybe, mégpedig Stella, a házőrző. Ki szeretné örökbe fogadni?

 

 

Stella ideiglenes gazdinál lakik Budaörsön, de mit is jelent az, hogy ideiglenes?

Azt nevezzük ideiglenes befogadónak, aki magához vesz egy kisállatot a menhelyről, de jól tudja, hogy nem marad ott nála örökre. Amikor jelentkezik egy gazdijelölt, akkor búcsút kell venniük egymástól.

 

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica10

 

Ez a megoldás jó az árva kisállatnak, mert legalább amíg ideiglenesnél van, addig sem a menhelyen kell laknia, hanem van egy “bér-gazdija”, aki elhalmozza minden jóval, amíg megérkezik az igazi.

Vajon, hogy lesz valaki ideiglenes gazdi? Erről kérdeztük Jászai Szandrát, aki most Stella “ideiglenese”.

Szandra a Budaörsi Infónak elmondta, hogy mivel jelenleg albérletben lakik, ezért túl nagy felelősség lenne számára egy háziállatot magához venni hosszútávra.

 

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica1

 

“Sajnos, mivel egyelőre albérletben lakom, nekem az ideiglenes gazdi szerep tűnt a legjobb megoldásnak. Nem sok lakástulajdonos, illetve főbérlő tűri meg a háziállatokat a lakásban, és én még nem tudhatom, hogy hol leszek néhány év múlva. Egy háziállatot az ember nem egy-két évre vesz maga mellé, hanem örökre. Ennek ellenére nagyon szerettem volna egy kis négylábú társat, ezért döntöttem Stella ideiglenes befogadása mellett.”

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica11

 

Miért pont cica, miért pont Stella?

“Úgy érzem, hogy a jelenlegi életkörülményeim között nem tudnék boldoggá tenni egy kutyát, még ideiglenesen sem. A cicákat nem kell reggel, délben, este sétáltatni, és általában elszórakoztatják magukat, viszont nagyon bújósak, és szeretni valók. Stella kifejezetten játékos és kedves macska. Imád például bújócskázni, illetve él-hal mindenért, ami mozog és/vagy csörög. Rendkívül aktív, fiatal macska, de kifejezetten jól viseli azt is, ha órákig dorombolhat valaki ölében.”

 

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica5

 

Mi lesz veled, ha valaki örökbe fogadja? Nem fog hiányozni? Ideiglenesen fogadsz egy másik háziállatot?

“Ebbe még nem gondoltam bele teljesen, de természetesen nagyon örülni fogok, ha lesz egy igazi gazdija, aki nagyon szereti. Én azt szeretném, ami neki a legjobb, és tudom, hogy nálam nem maradhat hosszútávon. Valószínűleg ha tudok, segítek majd más állatoknak is, hiszen Stella nagyon sok örömet hozott az életembe. Úgy gondolom, nagyon jó érzés, ha az embernek van egy kis kedvence, még ha csak ideiglenesen is.”

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica8

 

Bosnyák Edit, a Budaörsi Állatmenhely munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy bárki lehet ideiglenes gazdi, aki tud biztosítani a kisállat számára megfelelő helyet. Az állat étkeztetéséről és állatorvosi kezeléséről a menhely gondoskodik, de sokszor az ideiglenes befogadó ezen költségek bevállalásával is hozzájárul a menhely munkájához.

“Stella néhány hetes kora óta élt a menhelyen. Nagyon rossz egészségügyi állapotban került hozzánk. Hónapokig ketrecben lakott. Jelenleg körülbelül 10 hónapos lehet, és hamarosan ivartalanítjuk is.

Aki szívesen segítene a menhelyi állatokon akár csak átmenetileg is, az keressen minket bizalommal. A legideálisabb ideiglenes gazdi az, akinek nincs háziállata vagy megtudja oldani az elkülönítést. Elsősorban budaörsi lakosok jelentkezését várjuk. Nagyon sok kis árva várja, hogy valaki hazavigye.”

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica7

 

Ideiglenes vagy igazi gazdinak a budaorsiallatmenhely@gmail.com vagy a budaorsiinfo@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. Állatmentorok, örökbefogadásra fel!

 

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica3

 

budaorsi_allatmenhely_16_02_14_stella_cica4

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.