Meghalt David Bowie

Meghalt David Bowie birt rockzenész – erősítette meg a hírt a művész képviselője hétfőn a Hollywood Reporter portálnak. 69 éves volt.

 

„Bowie családja körében, békében hunyt el, miután 18 hónapig küzdött rákkal” – tudatták a zenész hivatalos közösségi oldalain.

A múlt héten jelent meg legfrissebb lemeze, a Blackstar, új klipjét pedig csütörtökön tették közzé. A Blackstar a zenész 29. albuma.

A londoni születésű brit zenész, színész, zenei producer és zeneszerző öt évtizedet átívelő pályafutása során – főleg az 1970-es években – többször újította meg zenéjét, gyakran új zenei trendek előfutárává válva ezzel. Zenei újításait külsejének és „személyiségének” megváltoztatásával ötvözte, kiérdemelve így „a pop kaméleonja” elnevezést. Bowie munkássága a zenészek szinte minden későbbi generációjára hatást gyakorolt. Tartós népszerűségéhez különleges, bariton énekhangja és munkáinak intellektuális mélysége is nagyban hozzájárult – írják róla a Wikipédián.

Bowie pályája során 136 millió albumot adott el, és a brit popzene történetének tíz leggazdagabb előadója között tartják számon. 2004-ben a Rolling Stone magazin minden idők 100 legnagyobb előadóját tartalmazó listáján a 39. helyre sorolták.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.