Hillary Clinton egészségi állapotát firtatja az egyik konzervatív médium

Egy konzervatív amerikai médium, a Breitbart News nagy teret szentelt a demokraták elnökjelölt-aspiránsa, Hillary Clinton egészségi állapotának, azt sugalmazva, hogy a politikus komoly gondokkal küszködik.

 

“Rendőrségi tisztségviselők, szakorvosok állítják: valami nagyon komoly baj van Hillary Clinton egészségével” – hirdette a Breitbart News csütörtöki összeállításának címe. A híroldal rendőrségi forrásokra hivatkozva azt vélelmezi: amikor a volt külügyminiszter a múlt hónapban megtartott egyik elnökjelölt-aspiránsi tévévita során kiment a teremből, és csak viszonylag hosszú idő után tért vissza, nem a mosdóban volt, hanem korábbi agysérüléséből eredő egészségügyi problémái miatt maradt sokáig távol a vitától.

A Breitbart felelevenítette, hogy Hillary Clintonnak 2012-ben agyrázkódása volt, s vérrög is keletkezett a koponyájában. Emiatt jó ideig távollétre kényszerült a külügyminisztériumtól. (Clinton akkoriban az Obama-kormányzat külügyminisztere volt.)

A hírportál orvosokat, agysebészeket idézett, így John Cardillót, aki korábban a New York-i rendőrségnél azon a részlegen dolgozott, amely kiemelt fontosságú személyiségek védelmét látja el.

A férfi a Breitbartnak azt állította, hogy két további személyt ismer, aki nyíltan beszélt neki a politikusnő egészségügyi problémáiról, arról például, hogy egyik beszéde után Hillary Clinton alig tudott kitámolyogni az autójához.

“Nem névtelen emberekről van szó, hanem kollégáimról, jó barátaimról s mindketten egybehangzóan ugyanazt mesélték el nekem. Azt, hogy Hillary Clintonnak, minden egyes beszéde után, lett légyen szó politikai beszédről vagy közönségtalálkozóról, a program után kint, a színfalak mögött le kellett ülnie és csak némi pihenés után indult az autójához” – mondta a hírportálnak a volt biztonsági szakember.     Roger Stone, a republikánusok egyik stratégiai tanácsadója, aki Donald Trump kampányában is dolgozott, szintén ismerőseire és barátaira hivatkozik a Breitbartnak adott interjújában. Azt állította, hogy gazdag demokrata párti donorok (akik pénzzel is támogatják a kampányt), meglepődtek, hogy Hillary Clinton indult az elnökjelöltségért, hiszen úgy tudják, a politikusnak egészségi problémái vannak. “Clinton bizalmas munkatársa, Huma Abedin elektronikus levelezéséből azt is tudjuk, hogy Clinton könnyen összezavarodik” – állította a republikánus stratéga.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.