A Budaörsi Sport Club decemberi eredményei

(Budaörs, 2015. december 21.– Budaörsi Infó) Nézzék meg cikkünkben a Budaörsi Sport Club játékosainak, versenyzőinek 2015. decemberi eredményeit.

 

JUDO szakosztály:

Polyák Krisztina U23-as és Junior Magyar Bajnokként vezeti a hazai ranglistát 63 kg-ban
A Budaörsi Judo Szakosztály versenyzői idén több Grand Prix versenyen is megmérethették magukat, Breitenbach Anett a Budapesti Grand Prix-n bronzérmet szerzett, Burján László a Mongóliai Grand Prix-n pedig 7. lett
Murányi Tamás serdülő és ifjúsági kategóriában az éves eredményeivel kiérdemelte, hogy 2016-tól a Magyar Válogatott Heraklész Programjának tagja lehet

Szakosztályvezető: Fazekas Csaba

A BSC Év Legjobbjai Díjban részesültek 2015-ben:

Murányi Tamás: (60 kg-os súlycsoportban)
Serdülő “A” Országos Bajnokság 2. helyezés
Ifjúsági “B” Országos Bajnokság 3. helyezés
34. Atom Kupa, Diák, Serdülő, Ifi verseny 5. helyezés
2016-tól a Magyar Válogatott Heraklész Programjának tagja

Polyák Krisztina:
U23 Nyílt Országos Bajnokság 1. helyezés
Európa-kupa, Belgrád 7. helyezés
Európa-kupa, Pozsony 9. helyezés
Junior Európa-kupa, Berlin 9. helyezés
Junior Országos Bajnokság 1 helyezés
Súlycsoportjában, 63 kg-ban ranglistavezető

KARATE szakosztály:

Az ország 3 legeredményesebb klubja között van a BSC
A Magyar Bajnokságon 6 arany, 6 ezüst és 10 bronzérmet szerzett a szakosztály
A korosztályos és felnőtt EB-n és VB-n több versenyzőnk is kiharcolta az indulás jogát (Juhász Bernadett, Lakatos Nóra, Forgács Tamás, Szedő Luca)

Szakosztályvezető: Straub Katalin
A BSC Év Legjobbjai Díjban részesültek2015-ben:

Forgács Tamás:
Forgács Tamás 16 éves, junior versenyző. Mint katás, azaz formagyakorlatban versenyez, évek óta nemzetközi versenyek győztese vagy helyezettje. Többszörös Magyar Bajnok. Két Európa-bajnokságon képviselhette Magyarországot és részt vett a Jakartai Világbajnokságon is. Évek óta válogatott kerettag, rendkívül szorgalmas és céltudatos versenyző.

Czifferi Péter:
Péter 28 éve Straub Katalin tanítványa, katában többszörös magyar bajnok, emellett komoly nemzetközi sikerekkel is rendelkezik.  Segíti és támogatja a kata versenyzők felkészülését, edzéseket tart a tradicionális karatékáknak, tudásával emeli szakosztályunk színvonalát.

ATLÉTIKA szakosztály:

–    Utánpótlás Országos Bajnokság Miskolc 4x100m I. Hely.
–    Felnőtt Szuper Liga hárompróba  Budapest Szabó Attila I. Hely.
–    Felnőtt Országos Bajnokság Fehérvár női gerelyhajítás Szabó Nikolett 5. hely.

Szakosztályvezető: Palágyi Gergely

A BSC Év Legjobbjai Díjban részesültek 2015-ben:

Farkas Dominik:
Dominik az idei évben az ország leggyorsabb serdülő váltójának, a Budaörsi Sport Clubnak a leggyorsabbik embere. Nem csak eredményével, hozzáállásával, segítőkészségével is rászolgált a díjra.

Szabó Nikolett:
Niki az országos csúcstartó gerelyhajításban. Három Olimpián vett részt eddig, 2016 Rio lehet a negyedik. Gyermeke születése után az újabb olimpiai kvalifikáció a célja a Budaörsi Sport Club színeiben.

LABDARÚGÓ szakosztály:

Szakosztályvezető: Kiss Károly

A BSC Év Legjobbjai Díjban részesültek 2015-ben:

Soós Dominik:
Dominik a csapat meghatározó játékosa a pályán és az öltözőben is. Társai felnéznek rá, elfogadják a véleményét. Nyerő tipusú játékos, mindig a maximumra törekszik az edzéseken és a mérkőzéseken is. Nagy érdeme van az U19-es csapat jó szereplésében.

Csobánki Ádám:
Évek óta a budaörsi labdarúgás emblematikus tagja. Csapatunk kapitányaként nemcsak a pályán, hanem az élet minden más területén is jó példaként szolgál a jövő sportolói számára. Kétség nem fér ahhoz, hogy ez a díj a lehető legjobb helyre kerül. Ádám igazi vezérként, végig kimagasló teljesítményt nyújtva nagyban hozzájárult a csapat kitűnő őszi teljesítményéhez.

TENISZ szakosztály:

–    Korosztályos Országos Bajnokság – Pongrácz Katalin egyéniben 3. helyezett.
–    Felnőtt I. osztályú Vidék Bajnokság – Szendrői László egyéniben 1. helyezett.
–    Férfi I. osztályú Felnőtt Csapat Bajnokság – 3. hely
–    Korosztályos Vidék Bajnokság- L16 csapat – 3. hely (Kótány Katica, Müller Nikoletta)

Szakosztályvezető: Komáromi Gábor

A BSC Év Legjobbjai Díjban részesültek 2015-ben:

Semperger Rebeka Ivett :
Rebeka a Budaörsi Sport Club Tenisz Szakosztályának legfiatalabb versenyzője. 2015-ben a saját korosztályában valamennyi versenyét megnyerte, amin elindult. Magabiztosan, taktikusan és nagyon fegyelmezett játékkal utasította maga mögé az ellenfeleit. Idén a 10 évesek kategóriájában indult, de jövőre már a 12 évesek között méretteti meg magát.

Szendrői László:
A Tenisz szakosztály történetének legeredményesebb férfi versenyző. Amellett, hogy már hosszú ideje az egyesület tagja, a férfi csapat oszlopos és megbízható játékosa,  számos versenyen szerepel nagyon sikeresen. Jelenleg a hivatalos magyar ranglista 4. helyezettje egyéniben. Megnyerte a fedett pályás és a szabadtéri felnőtt Vidék Bajnokságot, a legjobb 8 közé került az Országos Bajnokságon, ahol párosban harmadik helyezést ért el.
ÚSZÓ szakosztály:
Régiós, megyei szinten jelenleg 3. helyen áll a szakosztályunk. A tavaly indult Jövő Bajnokai Programban 7 versenyzőnk szerepel. A Delfin Országos Bajnokságon Vanek Zsófia ért el 2. helyezéseket 50m hát- és pillangóúszásban. Müller András 200m mellúszásban jelenleg 2. a ranglistán, illetve Rácz Zsombor korosztályában 2 versenyszámban is ranglistavezető. Az országos Vidék Bajnokságon három 1., három 2. ,és három 3. helyezésünk volt.

Szakosztályvezető: Decker Ádám

A BSC Év Legjobbjai Díjban részesültek 2015-ben:

Vanek Zsófia:
Vanek Zsófia 2006-ban született, 2 éve úszik nálunk versenyszerűen. a nyári korosztályos országos bajnokságról két ezüstérmet hozott el, 50m hát és pillangóúszásban. Szinte minden versenyszámban az országos raglista főtábláján szerepel.

Müller András:
Müller András elsősorban mellúszó versenyszámokban remekel. Az év elején a korosztályos válogatott bő keretének tagja volt. Országos Vidék bajnokságon két második helyezéssel büszkélkedhet. 200 m-es mellúszásban az országos ranglistán 2. helyen áll.

ASZTALITENISZ szakosztály:

–    A női csapat aranyérmes lett a legmagasabb osztályban (Extra Liga), ezzel 2011 és 2013 után harmadszor lett Magyar Bajnok
–    A női csapat bejutott a nemzetközi ETTU Kupa 2014-2015-ös kiírásának negyeddöntőjébe (a legjobb 8 közé), és a most zajló 2015-2016-os kiírásban olasz, spanyol és portugál csapatokat legyőzve még versenyben van és december végén, Franciaországban játszik mérkőzést a legjobb 8 közé jutásért.
–    Pergel Szandra párosban és vegyes párosban is Magyar Bajnokságot nyert a Felnőtt Országos Egyéni Magyar Bajnokságon, két aranyérmével az országos bajnokság legeredményesebb női versenyzője lett.

Szakosztályvezető: Szvitán Krisztina

A BSC Év Legjobbjai Díjban részesültek 2015-ben:

Patak Bence:
A szakosztály utánpótlásában ugyan van nála jobb eredményeket elért versenyzőnk is, azonban az elmúlt évben a legtöbbet ő lépett előre játéktudásban. Az edzéseken a hozzáállása, a szorgalma, és a figyelme kiemelkedő, a fegyelmezettsége példaértékű.  Edzéseinek szinte 100 százalékát motiváltan, teljes odaadással és koncentrációval végzi. Példamutató a viselkedése.
Ha a jövőben is hasonlóan elhivatott lesz az asztalitenisz iránt, akkor az elkövetkező években a korosztályos válogatottakban is számításba fogják venni. Az iskolában is kiemelkedően teljesít, ami jó példája annak, hogy a sport tökéletesen összeegyeztethető a tanulással.

Pergel Szandra:
Az elmúlt évben nem csak a hazai versenyeken nyújtott kimagasló teljesítményt, hanem a nemzetközi versenyeken is.
2015-ben a négy megnyerhető magyar bajnoki címből hármat begyűjtött, ami már magában is rendkívüli teljesítmény. Csapatkapitányként nagyban hozzájárult, hogy a női csapat harmadik alkalommal is magyar bajnok lett.
Stabil tagja lett a válogatottnak, amelynek tagja ként részt vett az Európa-bajnokságon és Világbajnokságon is. Reális esélye van kvalifikálni a riói Olimpiára. Külön öröm, hogy a magyar World Tour versenyen bronzérmet nyert Póta Georginával párosban.

AUTÓ-MOTOR szakosztály:

–    Szemán Sándor – Horváth Levente páros 2. osztály, n2 kategóriában éves 4. hely
–    Szabó Gergő- Borbély Károly Román Rally Bajnokság 2. hely

Szakosztályvezető: Szabó Gergő

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.