Labdarúgó NB II – Győzött a Budaörs ellen, és már nem sereghajtó a Vác

A Vác legyőzte a Budaörs csapatát a labdarúgó NB II 15. fordulójának szombati játéknapján, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.

 

A másodosztályban újonc Pest megyei csapatok találkozóján azért számít nagy meglepetésnek a hazai siker, mert a vendég Budaörs a fordulót megelőzően a második helyen állt. A váciaknak ez már a második győzelmük volt az új vezetőedző, a Sisa Tibor helyére november elején kinevezett Nagy Tibor irányításával. Együttese azért tudott elmozdulni az utolsó helyről, mert a Soroksár kikapott Sopronban, így immár a dél-pestiek a sereghajtók.

A listavezető Gyirmót magabiztosan győzött Siófokon, és a Budaörs vereségének is köszönhetően tovább növelte előnyét.

A Csákvár hazai és a Zalaegerszeg idegenbeli sikerével ért véget a labdarúgó NB II 15. fordulójának szombati játéknapja.

A Csákvár sorozatban negyedik hazai bajnoki meccsét nyerte meg, ráadásul közben – a múlt héten – a Ferencvárost is legyőzte a Magyar Kupában. A kiesőhelyen álló Ajka immár öt forduló óta nyeretlen.

 

Merkantil Bank NB II, 15. forduló:

Csákvár-Szeged 3-2 (2-1)
Ajka-ZTE FC 1-2 (0-0)
Szolnoki MÁV FC-Kisvárda 4-2 (2-1)
Vác-Budaörs 1-0 (0-0)
BFC Siófok-Gyirmót 0-4 (0-1)
Balmazújváros-Szigetszentmiklós 4-1 (1-0)
Soproni VSE-Soroksár 1-0 (0-0)

hétfőn játsszák:
Dunaújváros PASE – Mezőkövesd-Zsóry FC

Az élcsoport: 1. Gyirmót 33 pont, 2. Zalaegerszeg 27, 3. Budaörs 26

 

A Vác–Budaörs találkozón a váci Tányéros Gergő a budaörsi Tányéros Ádám ellen játszhatott. A két játékos Vácon nevelkedett és több éven keresztül egymás mellett futballozott a váci védelem tengelyében.

 

tanyeros_adam_tanyeros_gergo_futball

 

A testvérpárt az elmúlt években a futballpályán elsodorta egymástól a sors, a jelenleg 26 éves Gergő – egy rövid berkenyei kitérőt leszámítva – maradt a váci csapatban, míg a nála három évvel fiatalabb öccse, Ádám több egyesületet is megjárt, tavaly nyár óta pedig Budaörsön futballozik.

„Már nagyon várjuk a mérkőzést, egész héten ment egymás cukkolása, „zrikálása” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a váci védelem tagja, Tányéros Gergő. – Viccből már kérték a csapattársaim, hogy ma este ne hagyjam aludni az öcsémet, erre azt reagáltam, hogy valami örökmozgót elhelyezek a szobájában. A mérkőzésen nyilván nem fogjuk visszahúzni a lábunkat azért, mert testvérek vagyunk, de a meccs végén békésen átbeszéljük majd a történteket. Nekünk nagyobb szükségünk van a pontokra, és úgy is készülünk, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény, ezért mindent meg is fogunk tenni, Kilencven percig nem számíthat a testvéri szeretet. Édesapánk is jó meccset vár és azt mondta, hogy szeretné, ha mindketten jól teljesítenénk.”

A győzelemnek a Vác örülhetett.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.