RunÖrs – Közösségi futás Budaörsön

(Budaörs, 2015. november 19. – Budaörsi Infó) Az elmúlt héten olvashattak hírportálunkon a RunÖrs csapatáról, akik minden kedden este 19 órakor “közösségi futást” szerveznek Budaörsön. Ellátogattunk mi is az egyik futó napjukra és kipróbáltuk, hogy milyen is az, amikor az ember sikeresen teljesít egy távot és nem egyedül. Utánozhatatlan érzés.

 

Hazánk 19 megyéjének 92 településén, Budapest 19 kerületében, két romániai, egy-egy szlovákiai és szerbiai városban összesen 139 BSI Futónagykövet vállalta, hogy lakóhelyén futó közösséget szervez, vagy a meglévőnek új lendületet ad. Hozzájuk lehet fordulni, ha kezdőként tanácsra van szüksége az embernek, vagy ha már unta a magányos futásokat.

A futónagykövetek célja, hogy minden megyében, minden megyeszékhelyen és minden 20 ezernél nagyobb településen legyenek BSI Futónagykövetek, hiszen futók mindenütt vannak.

Budaörs futó nagykövete Vígh Tamás, aki úszóedző és amatőr triatlonista. Számára a sport életvitel, életforma.

 

futas2

Ő volt az, aki létrehozott egy közösségi oldalt, ahová később becsatlakoztak a futók. Mára már a kis csapat önálló életet él, és minden héten együtt futnak.

A Budaörsi Infó is becsatlakozott a futók közé, és kipróbáltuk, hogy milyen is az a “közösségi futás.”

A futók elmondták, hogy a heti egy találkozójukon kívül, külön-külön majdnem minden nap futnak. Közülük sokaknak van már futó múltja, viszont olyanok is akadnak, akik csak egy hete csatlakoztak hozzájuk.

 

futas5

 

Természetesen van aki kevésbé bírja az iramot, például úgy mint a Budaörsi Infó munkatársa. Ilyen esetben az önérzetükben kicsit sebzett “őzikéket” nem hagyják hátra a harcmezőn, hogy hadd egyék meg a farkasok, hanem kisebb csoportokban futnak egymás után. Legelöl az aktívabb sportolók, akik akár kétszer is felfutnak a hegyig és vissza, amíg a többiek elérnek a körforgalomig, utánuk következnek az újrakezdők, ők már futottak korábban, de a szervezetüknek még hozzá kell szokni, hogy nem esti tévénézés a program, és mögöttük jönnek a kezdők, akik hol megállva, hol sétálva, de derekas módon helytállva végigviszik a távot.

A futás remek hangulatban telik, inkább egy baráti társaságként lehetne aposztrofálni, mint edző közösségként a csapatot. Társaságban valahogy még az idő is gyorsabban telik és az izomláz is kevésbé fájdalmas.

 

futas

 

Lukács Szilvi az egyik bátor futó amazon a Budaörsi Infónak elmondta, hogy 2013 év elején kezdett el futni. Először egy barátnőjével, aztán a párjával, és volt úgy is, hogy csak egyedül.

 

futas_lukacs_szilvia

Lukács Szilvi

 

“2015. augusztusában futottam le életem első félmaratonját, ami hatalmas élmény volt! Meglepő volt, hogy én is tudok ennyit futni! Nagyon tetszik a versenyek hangulata, és arra gondolok, hogy milyen jó egy csoporthoz tartozni. 

Szeptemberben a párommal együtt csatlakoztunk a közösségi oldalon a BSI Futónagykövet oldalához, ahol pont akkor kezdődtek a keddi közös futások. Azóta minden kedden közösen futunk az immár RunÖrs névre elkeresztelt csapattal.

Versenyekre is járunk együtt. Nekem a legemlékezetesebb a november 8-ai várgesztesi terepfutás volt, ahol a párom megkérte a kezem.

A futás sok embert összehoz, nagyon jó kis csapat alakult ki Budaörsön. Rengeteg új embert ismertem meg és nagyon sok jó élménnyel gazdagodtam. Mindig nagyon várom a keddi közös futásokat, amik jó hangulatban, csevegősen kocogva telnek el. Olykor, ha a futáshoz nincs kedvem, a társaság miatt megyek le, és jól eső érzés a végén, hogy ma is megcsináltam.

Nagyon motiváló tud lenni egy ilyen remek csapat. Amellett, hogy jól érzem magam futás közben még az egészségemért is teszek. Az életem részévé vált a futás.”

 

A csapatban fiúk és lányok is vannak egyaránt, idősebbek és fiatalabbak is. Aki szeretne kikapcsolódni, sportolni és szórakozni is kicsit, annak csak ajánlani tudjuk minden héten kedden 19 órakor a Herman Ottó Általános Iskola futópályáján.

A hamarosan megrendezésre kerülő Mikulás futáson is részt vesznek a RunÖrs tagjai és segítik az Mikulás ajándékok begyűjtését is. A témával kapcsolatban hamarosan olvashatnak egy részletes beharangozót hírportálunkon.

 

 

futas9

“Itt a vége, fuss el véle.” Futásra fel budaörsiek!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.