RunÖrs – Nem futóbolondok, csak bolondulnak a futásért

(Budaörs, 2015. november 13. – Budaörsi Infó) Az egészséges táplálkozás mellett a rendszeres mozgás segíthet a szervezetünknek abban, hogy úgy érezzük még a téli hónapokban is, hogy tele vagyunk energiával. Van aki azért nem mozog, mert azt mondja, hogy nincs rá ideje, van aki pedig azért, mert nem szeretne egyedül sportolni. A RunÖrs ezekre a problémákra talált megoldást. 

 

Néhány lelkes fiatal megelégelte, hogy mindig csak a lányok után fussanak, ezért úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy olyan csapatot, akikkel rendszeresen eltudnak járni sportolni és amihez a lányok is csatlakozhatnak.

A mai rohanó világban sokszor úgy érezzük, hogy még élni sincs időnk, nem hogy futni, ezért hanyagoljuk az edzést.

A RunÖrs névre elkeresztelt futócsapat viszont a másik oldalról közelítette meg a dolgokat. Az embernek egy héten egyszer kell, hogy legyen egy kis ideje arra, hogy levezesse a feszültséget és tegyen az egészségéért is. Mindezek mellett, még ha ezt társaságban is teszi, akkor a heti közösségi élményt is kipipálhatja.

Minden héten kedden 19 órakor a Hermann Ottó Általános Iskola futópályájáról indul a csapat és megközelítőleg 13 kilométert tesznek meg. Van aki lassabban, van aki gyorsabban, van aki kevesebbet vagy többet. Ez mind egyénfüggő. Nincsenek szabályok, csak az, hogy a résztvevők jól érezzék magukat.

A futócsapat mára már megközelítőleg 30 főből áll, egy-egy alkalommal körülbelül 15-en futnak egyszerre. Fiatalok, idősebbek, hisz a futás nincs korhoz vagy nemhez kötve. Aki kedvet érez keddenként egy kis esti sportoláshoz, az keresse a RunÖrs csapatát a Hermann futópályáján.

A jövőhéten a Budaörsi Infó munkatársa is velük tart majd és beszámol (vagy nem) Önöknek arról, hogy túlélhető-e ez a megpróbáltatás.

 

runors

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.