Vigyázzanak a ‘találékony’ faárusokkal

Megkezdődött a fűtési szezon és ezzel egy időben megjelenhetnek a tűzifával házaló, portékájukat személyesen, szórólapon vagy interneten keresztül hirdető árusok is, akik minden évben több tucatnyi embert csapnak be.

Az alkalmi fakereskedők találékonysága kimeríthetetlen. Olcsó árujukon különböző módszerekkel szeretnének túladni, minél nagyobb haszonnal. A leggyakoribb trükk a tűzifa beáztatása és a mérlegek elállítása. Gyakori módszer továbbá, hogy a tároló alját nehezékkel rakják meg és arra pakolják rá az eladásra kínált fát, amely így jóval nehezebbnek tűnik, mint amennyi valójában. A gyanútlan vásárló csak a tűzifa kipakolását követően eszmél rá, hogy átverték. További veszélyforrás, hogy az árusok az értékesítés alkalmával – különböző ürüggyel – bejutnak a vevő lakásába, elterelik a sértett figyelmét és eközben értékeket tulajdonítanak el.

 

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy lehetőleg ne vásároljanak olyan faárustól, aki jóval a kereskedelmi ár alatt kínálja a portékáját.  Fontolják meg a jónak tűnő ajánlatot!

 

Mindenki csak olyan tüzelőanyagot vásároljon, melynek ellenőrizhető a származása, a minősége és a szállító rendelkezik a megfelelő okmányokkal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.