Testnevelési és Sport Díjas lett Budaörs labdarúgó csapata

(Budaörs, 2015. november 7. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben. Csapatként a BSC 1924 Kft. labdarúgó csapata, egyéni sportolóként idén Lendvay Dóra, sportszervezőként pedig Szvitán Krisztina érdemelte ki ezt a díjat. 

 

 

A Testnevelési és Sport Díjat Kiss Károly klubelnök vette át, aki a díjátadást követően a Budaörsi Infónak elmondta, hogy felemelő érzés volt számára átvenni ezt a kitüntetést.

“Már 14 év óta foglalkozom a labdarúgással Budaörsön. Amikor átvettem a klubbot, akkor Magyarország 148 csapata között voltunk felnőtt szinten, és 32 utánpótlás gyerekünk volt.

14 év után 140 körüli az utánpótlás számunk, és a mai állás szerint a 14-dik legjobb csapat vagyunk.

A sikerünk kulcsa úgy gondolom, hogy a jó hangulat, ami az egész Budaörsi Klubot jellemzi.

Mindenki jól érzi itt magát Budaörsön, mindenki kihozza magából a maximumot edzői és játékosi szinten is. A mi klubunknak valahogy van egy varázsa, bár van fegyelem, amit megkövetelünk, de bármikor lehet a vezetéshez fordulni, nem harapja le senki a másik fejét, nincsenek túlkapások.

A távlati célunk mindenképpen az, hogy tisztesen helyt álljunk az NB2-es bajnokságon. Most a második, feljutó helyen vagyunk. Nyilván nem arra törekszünk, hogy megnyerjük a bajnokságot, hanem hogy mindig a legjobb eredményt érjünk el. A végelszámoláskor még nem tudom, hol fogunk állni.

A legfőbb cél viszont továbbra is az, hogy egészséges gyerekeket neveljünk, minél több fiatalt integráljunk be a felnőtt labdarúgásba, minél tehetségesebb gyerekek kerüljenek ki a kezünk közül, és mindig örüljenek nekünk, minél többen jöjjenek ki a mérkőzésünkre és tapsolják véresre a kezüket.”

 

unnepi_testuleti_11_04 (2)

 

 

A BSC 1924 KFT. labdarúgó csapatról

A 2014-15-ös szezonban a budaörsi labdarúgó csapat bajnoki címet ért el az NB 3-as bajnokság Nyugati csoportjában, amivel ismételten jogot szerzett a nemzeti másodosztályú bajnokságban való indulásra.

A fiúk szinte végig vezetve a bajnokságot – hazai pályán veretlenül, a legtöbb gólt, valamint a legtöbb győzelmet szerezve – végeztek a tabella élén. A budaörsi csapat szenvedte el a legkevesebb vereséget – mindössze 2-öt 30 mérkőzés alatt. 63 rúgott és 19 kapott góllal a legjobb gólkülönbség is a csapat nevéhez fűződik.

Mindez pusztán a statisztika, ezen bőven túlmutat az a tény, hogy Budaörs városának ismét másodosztályú futballcsapata van, ami mind szakmailag, mind presztízsben óriási ismertséget, elismerést hoz városunknak és a város sportéletének. Idén 12 NB1-es és 16 NB2-es labdarúgó csapat van, tehát Budaörs csapata jelenleg a magyar labdarúgás közvetlen élmezőnyéhez tartozik. Olyannyira, hogy ezen a héten NB 1-es feljutó helyen áll a csapat. A jó szereplés eredménye az országos sport és közszolgálati televízió csatornákon és napilapokban való állandó jelenlét.

Budaörs felkerült a magyar labdarúgás térképére!

És a siker titka: a szerénység és az alázatosság, amivel hétről hétre mennek ki a fiúk a pályára. A csapat tagjai között saját nevelésű játékosok, utánpótlás válogatott játékosok, rutinosabb, NB1-et is megjárt labdarúgók vannak és hoznak olyan színvonalú sportszórakozást szurkolóiknak, nézőiknek, melyre joggal lehetünk nagyon büszkék!

Gratulálunk teljesítményükhöz és bizakodjunk abban, hogy ez a sikersorozat folyamata nem törik meg és további sok közös örömben lesz részünk!

 

unnepi_testuleti_11_04 (10)

 

A Testnevelési és Sport Díjról bővebben

A Díj három kategóriában adományozható

a) kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért, EGYÉNIBEN és

b) CSAPATBAN

c) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

 

2015-ös díjazottak

Egyéni sportoló: LENDVAY DÓRA (BDSE Aerobik Szakosztály)

Csapat: BSC 1924 Kft. LABDARÚGÓ CSAPATA

Sportszervező: SZVITÁN KRISZTINA (BSC Asztalitenisz Szakosztályának vezetője)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.