“Házhoz megyünk” vagyonvédelmi kampány egész héten Budaörsön

(Budaörs, 2015. november 3. – Budaörsi Infó) A rendőrség munkatársai Pest megyében három helyszínen várják az érdeklődőket, ahol a közreműködő szervezetek képviselőivel és a témában jártas szakértőkkel közösen tájékoztatják a lakosságot vagyonvédelmi lehetőségekről, a mindennapok biztonságáról. Budaörsön péntekig minden nap a CBA-ban lehet tőlük tanácsot, segítséget kérni 9 és 11 óra között.

 

A vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalához, a veszélyhelyzetek elkerüléséhez segítséget nyújtanak biztosításban jártas szakemberek, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői, valamint a Polgárőrszövetség munkatársai is.

Szaboszlainé Schiller Zsuzsanna r. alezredes, PMRFK Bűnmegelőzési osztály vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a „Házhoz megyünk” országos vagyonvédelmi kampány célja az általános vagyonbiztonság növelése.

„Ez egy országos rendőrségi bűnmegelőzési projekt, ami hiteles forrásból és szakértőktől származó információk közreadásával segíti az állampolgárokat abban, hogy a vészhelyzeteket, veszélyhelyzeteket hogyan tudják elkerülni és a megfelelő vagyonvédelemhez milyen szükséges döntések meghozatalára van szükségük.

Abban szeretnénk erősíteni az érdeklődő lakosságot, hogy az önvédelmi képességüket hogy tudják fejleszteni ők maguk.

Nyilván tanácsokat tudunk adni, de ezeket el kell sajátítani és jól felhasználni.”

 

hazhoz_megyunk_rendorseg6

Személyi riasztó kipróbálása

hazhoz_megyunk_rendorseg2

Személyi riasztó

 

Ez az országos program szeptember 30-án indult. Pest megyében három városi kapitányság illetékességi területén, ebből az egyik Budaörsön van.

A szakembereket a CBA – bejáratánál találják meg az érdeklődők.

Minden hónapban egy héten keresztül ugyanazon a helyszínen, és ugyanabban az időpontban (9-11-ig) találhatók meg a rendőrség bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai, valamint az egy biztosítással foglalkozó cég felelős munkatársa.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított szóró anyagokkal szeretnék felhívni a figyelmet a veszélyforrásokra,  a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakemberei pedig egyedi speciális vagyonvédelemhez kapcsolódó problémákkal kapcsolatban adnak tanácsokat az érdeklődőknek.

 

hazhoz_megyunk_rendorseg5

 

“A program végrehajtási időszaka átível az adventi készülődésen és a karácsonyi időszakon is. Szeretnénk felkészíteni az embereket erre az időszakra, hasznos tanácsokkal ellátni őket. Fontos, hogy tudják, hogy hogyan kell biztonságosan elmenni bevásárolni, hogy mi az, amit hagyjanak otthon, amire nincs szükségük a tömegben. Mi az amire valóban szükségük van. Mire figyeljenek, mit ne hagyjanak a kocsin vagy a kocsiban, és  kit kereshetnek, ha már megtörtént a baj.

Igyekszünk technikai eszközök bemutatásával is segítséget nyújtani. A munkatársaink bemutatják, hogy hogyan működik az ajtóék, mi az, hogy személyi riasztó vagy az elektromos lakat. Ezek a tárgyak nagyon hasznosak lehetnek, hisz mind hangjelzést adnak, amennyiben nem rendeltetésszerű használatot észlelnek.”

 

hazhoz_megyunk_rendorseg8

 

Az információs pontokon 2015. november 2-től az alábbi időpontokban és helyszínen várják az érdeklődőket:

Helyszín: Budaörs, Szabadság út 52. (CBA belső terében)

Időpont: 2015. november 02–06.  –  09:00–11:00 óra között

A “Házhoz megyünk” program jövő hónapban is folytatódik. November 30-tól december 4-ig ismét a CBA-ban várják az érdeklődőket.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.