Wittinghoff Tamás: Magyarország legfejlettebb városa Budaörs

(Budaörs, 2015. november 2. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata zenés estet rendezett a 25 éves helyi önkormányzatiság megünneplésére a Városházán a 2015. október 30-án. Az eseményen nagy sikerű koncertet adott a Budaörsi Fúvószenekar, a Romano Glaso, a Friedrich Kapelle és Szalkay Dávid és zenekara.

 

A zenés rendezvény előtt Wittinghoff Tamás polgármester a Városházán köszöntötte, valamint oklevelet adott át azoknak a korábbi és jelenlegi önkormányzati képviselőknek, akik az elmúlt 25 évben tevékenykedtek ebben a minőségben a város érdekében.

Az ezt követő, a 25 éves helyi önkormányzatiság alkalmából rendezett Városházi Zenés Esten a látogatók megtöltötték a Városháza dísztermét.

Wittinghoff Tamás beszédében elmondta, hogy szerinte az a legfontosabb dolog, hogy a település attól függetlenül, hogy milyen politikai színezetű volt a kormányzat, mindig tudott fejlődni és mindig tudta a szolgáltatásait sokkal magasabb színvonalon működtetni mint korábban. (részlet)

“Ha röviden kell beszélni néhány mondatban a városról akkor azt mondanám, hogy a rendszerváltáskor ez a település fele ennyi lakosszámmal és 10% körüli munkanélküliséggel nagyon nehéz körülmények között, gyenge intézményhálózattal és gazdasági háttér nélkül működött.

Az volt a feladat, hogy a 900 millió forintos költségvetésre jutó 300 millió forintos adósságot lefaragjuk, ez nagyon nehéz volt. Akkor a bankok még nem nagyon akartak velünk szóba állni, mint aztán később, amikor a település elkezdett fejlődni.

Szinte nincs is olyan pénzintézet Magyarországon, amelyiknek ne nyílt volna fiókja Budaörsön.

Időben ismerte fel ez a település, sokkal hamarabb, mint a többi település vagy a főváros, hogy mindennek az alapja a gazdaság. Ha egy olyan gazdasági hátteret tudunk teremteni, ami az ellátó rendszer finanszírozását tudja biztosítani, akkor a település hosszútávon fog tudni működni.

Erre helyeztük a hangsúlyt egy nagyon kedvező adópolitikával, a vállalkozásokat támogató politikával. Sokkal alacsonyabb volt nálunk az iparűzési adó, ezért lett egy nagyon erős beáramlás.

Amikor ez elindult, akkor már presztízs volt Budaörsre jönni. Hála Istennek ez a mai napig kitart. Ezek a gazdasági szervezetek biztosítják, az itt működő cégek a finanszírozását mindennek, hisz a tőlük származó bevételekből tudunk mindent ellátni.

Így jutottunk el oda, hogy a KSH, akit nem lehet azzal vádolni, hogy bármilyen irányban politikailag elfogult lenne, most már második alkalommal is azt hozta ki, hogy Magyarország legfejlettebb városa, – nyilván a fővárost nem számítják – Budaörs.

Minden szolgáltatás területén európai színvonalú, amit tudunk nyújtani. Ennek mentén aztán persze civil szervezetek, egyesületek, művészeti formációk jöttek létre, annyi hogy már számon tartani is nehéz.

Őket kerestük meg, hogy a mai estén egy zenecsokrot átnyújtva különböző műfajokban, különböző formációkban, de budaörsi kötődéssel  szórakoztassák önöket, ezzel emlékezve meg az elmúlt 25 évre.”

 

Wittinghoff Tamás polgármester köszöntőjét a Friedrich Kapelle által előadott sváb dalok követték, megalapozva az est remek hangulatát. Őket a Budaörsi Fúvószenekar követte, akik régi és modern dalokat vonultattak fel repertoárjukban.

 

IMGL9633

Az őket követő Romano Glaso zenéje, éneke, és a fellépő gyerekek tánca varázslatos hangulatot teremtett.

 

IMGL9780

Az estét Szalkay Dávid és zenekara, a Jazzformers zárta szintén nagy sikerrel, jazz- és swingdallamokkal.

 

IMGL9880

 

Nézzék meg korábbi képes beszámolónkat is az eseményről!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.