Budaörsi Sport Club, asztalitenisz – Páratlanul sikeres szeptember

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának 4 csapata 13 lejátszott mérkőzéséből mind a 13-at megnyerte! Eseménydúsan kezdődött a 2015/2016-os szezon a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői számára.

 

A Budaörsi Sport Club közleménye:

Az immáron háromszoros Magyar Bajnok női csapat eddig 5 mérkőzést játszott; a magyar extra ligában egyaránt győzött az MTK ellen (6:1), a Szekszárd II. csapata ellne (6:4), és az Erdért csapatát is felülmúlta (6:1). Elkezdődött a Nemzetközi Klubcsapatok Szuper Ligája is, csapatunk két idegenbeli győztes mérkőzésen van túl, 6:1 arányban győzött a 21 éven aluli szlovén válogatottal szemben, a cseh Breclav csapatát pedig 6:2-re győzte le.

 

A csapat tagjai: Pergel Szandra, Fazekas Mária, Peterman-Varga Tímea, Korda Kitty

Bajnokcsapatunk zsinórban tizenharmadszor képviselheti Budaörs Városát és a Budaörsi Sport Clubot a legrangosabb nemzetközi kupákban. Az ETTU Kupa főtáblára jutásáért Spanyolországban, október 10-11 között megrendezésre kerülő négyes tornán a házigazda Linares mellett a portugál Toledos és az olasz Zeus csapatai szerepelnek. Az első két helyezett jut fel a főtáblára.

A női csapat éljátékosa, Pergel Szandra jelenleg a magyar válogatott tagjaként a Felnőtt Európa-bajnokságon vesz részt, az oroszországi Jekatyerinburgban most értek véget a csapatversenyek, a Szandrával felálló magyar női válogatott tízedik lett Európában.

A továbbiakban az egyéni és páros versenyszámokra kerül sor.

 

Három férfi csapatunk közül az NB I-es csapat két idegenbeli győzelemmel kezdte a bajnokságot (Pénzügyőr II 13:5, KSI 10:8), az NB II-es csapat a Gyenesdiás, a Vértesszőlős és a Vác csapatainál is jobbnak bizonyult, a Megye I/A osztályban szereplő csapat pedig legyőzte az Újhartyán, a Vác és a Dunaharaszti csapatát is.

 

NB I-es csapat tagjai: Dohnál Gábor, Nagy Attila, Kudlik Gábor, Lele Viktor, Pósfai Gábor

 

NB II-es csapat tagjai: Várnai Balázs, Solti László, Nagy Norbert, Rákos Csaba, Bachman Péter

 

Megye I/A csapat tagjai: Melay Tamás, Bíró Csaba, Lotz Gergő, Makranczi László, Császár Richárd, Miklós Bence, Pintér Gábor
A BSC asztalitenisz csapatai páratlan szezonkezdetet produkálva, mind a 13 mérkőzésük végén győztesen hagyhatták el az asztalt, és jelenleg mind a négy csapatunk vezeti a saját bajnokságát.

A fenti eredményekről és a tervekről a női csapat vezetőedzője, egyben a szakosztály szakmai vezetője, Harczi Zsolt a következőket nyilatkozta:
 „ A hibátlan szezonkezdetért elsősorban a játékosokat illeti a dicséret, mindegyik csapatunk kiválóan felkészült a bajnokságra. A szezon nagyon hosszú, de ezek az eredmények nagyban segíthetik mind a négy csapatunkat abban, hogy elérje az egyesület vezetése és a szakosztály vezetése által kitűzött célokat. A női csapatnál rendkívül fontos a két nemzetközi kupa, öröm a két idegenbeli győzelem a KSZL-ben, csapatunk erejét, felkészültségét pedig elegendőnek érzem ahhoz, hogy megszerezzük az ETTU Kupa selejtezőtorna első két helyének valamelyikét, ami a főtáblára való jutást jelenti. Egy szakosztály életében mindig nagy esemény, ha egy játékosa képviselheti a nemzeti színeket, Pergel Szandra helytállt az Európa-bajnokság csapatküzdelmei során, szurkolunk Neki a minél jobb egyéni eredmény eléréséhez is. Végezetül meg szeretném említeni, hogy sikeresen elindult a Budaörsi Iskolai Pingpong Program negyedik éve, amely programnak köszönhetően évről-évre több diák ismerkedhet meg a sportágunkkal, a legügyesebbek pedig a későbbiekben bekapcsolódhatnak a szakosztály munkájába.”

 

Judo:

Eredmények (2015.03.30 – 04.12):

2015. szeptember 13-án szokásos Egri kiránduláson vettünk részt. Az általunk is évek óta látogatott Tóth Péter emlékversenyt rendezte meg az egri klub.

Két diák és két serdülő versenyzőnket indítottuk a versenyen, a közelgő Atom Kupára való ráhangolódásként. Diák “C” korcsoportban

Kiss Levente a 33 kg-osok között három győzelemmel aranyérmes lett.

A 11 évesek között a diák “B” korcsoportban Csató Barnabás (35 kg) két győzelem után a döntőben szenvedett vereséget, így ezüstérmes lett. Serdülő versenyzőink közül Bleier Áron az 55 kilósok között két győzelem után a döntőbe jutásért folyó küzdelemben wazari vezetés után egy karfeszítést volt kénytelen lekopogni, így a döntő helyett a bronzmeccs résztvevője lett.

Ott új-budai ellenfelét legyőzve szerezte meg a harmadik helyet, a bronzérmet.
Murányi Tamás (60 kg) első mérkőzésén UTE-s ellenfelét győzte le ipponnal. Következő mérkőzés után is győztesként hagyhatta el a tatamit, így részese lehetett a döntőnek.

A döntőben diósdi judoka állt szemben vele, Tomi ezt a meccset is megnyerve a 60 kilós súlycsoport győztese, aranyérmes lett!

 

eger_muranyi

Murányi Tamás a dobogó tetején

 

Szeptember 28-29-én rendezték meg Belgrádban a felnőtt Európa Kupát is, ahol Polyák Krisztina az előkelő 7. helyet szerezte meg.
Ugyanezen a hétvégén az utánpótlás korosztályú versenyzőink Pakson a nemzetközi Atom Kupán vettek részt.

A  rangos mezőnyben sikerült nagyon szép eredményeket elérniük judósainknak:

Kiss Levente 1. hely Diák C kategóriába

Hranecz Balázs 3. hely Diák B kategóriában

Csató Barnabás 7. Diák B kategóriában

 

juhaszbernadett

Juhász Bernadett a dobogón

 

Murányi tamás 5. hely serdülő korosztályban

Karate:

Eredmények (2015. szeptember):

Szeptember 5-én a Cakovecben (Horvátországban) voltak a BSC karatésai versenyezni, ahol nagyon jó helyezések születtek. Ez volt az első versenyük az évben, amivel ráhangolódtak a komoly kvalifikációs versenysorozatra!

 

Eredményeink:

Forgács Tamás 1. hely
Borbás Botond 1. hely
Olàh Donát 1. hely

Braun Barbara 2. hely
Kardos Tamás 2. hely
Bardócz Barnabás 2. hely
G-K. Peti 3. hely
Németh Zsolt 3. hely
Mocsári Zsombor 3. hely
Oláh Boldizsár 3. hely
Lakatos Nóri 3. hely
Juhász Bernadett 3. hely
Szedô Luca 3. hely

Szeptember 19-20-án került megrendezésre az első kvalifikációs verseny az Európa-bajnokságra Budapesten, ami egy igen komoly nemzetközi versenynek mondható, hiszen ezen a versenyen közel 1500 résztvevő versenyzett.

 

Budapest Open eredményei:

Forgács Tamás: 3. hely (juniorban)
Juhász Bernadett: 3. hely (U21-ben) és 3. hely (felnőttben)
Békei Emese: 2. hely
Kovács Bálint: 3. hely
Bardócz Barnabás: 3. hely

Szeptember 26-án, Bátaszéken voltak versenyezni karatésaink a Cikádor Kupa elnevezésű utánpótlás és gyakorló versenyen. Az utánpótlás kategóriák összesített ponttábláján a BSC lett az ELSŐ!!

 

Eredmények:

Ország-Virág Dorka 1. hely
Gurlich Ferenc 1. hely
Szedő Luca 1. hely
Geréd-Király Péter 1. hely
Németh Csaba 1. hely

Braun Barbara 2. hely
Mocsári Zsombor 2. hely
Szilágyi Zsófia 2. hely
Ormosi-Marek Lili 2. hely
László Bíborka 2. hely

Ország-Vitéz Matyi 3. hely
Szabó Csongor 3. hely
Budai Noémi 3. hely
Oláh Donát 3. hely
Pálinkás Zétény 3. hely

 

Szedő Luca

Szedő Luca

 

Következő hónap: (2015. október):

Október 24-én kerül megrendezésre a Hungarian Karate Open, amit a Magyar Karate Szövetség és a Budaörsi Sport Club Karate Szakosztálya közösen rendez meg. A rendezvénynek a BVUSS ad otthon. A versenyen több mint 600 versenyzőt várnak a szervezők belföldről és számos külföldi országból egyaránt. A verseny kezdete szombat 9:30, amikor is sor kerül az ünnepélyes megnyitóbeszédekre a versenyszámok előtt.

 

Tenisz:

Eredmények (2015.augusztus-szeptember):

Augusztus:
2015.08.01-én rendezték meg Szentendrén a Postáslidó Kupát. Ahogy megszoktuk Szendrői László is indult ezen a versenyen és meg is nyerte. Jó felkészülési versenynek számított ez a megmérettetés a 08.11- én megrendezendő Felnőtt Országos Bajnoksághoz.

2015.08.06-án indult el a Korosztályos Országos Bajnokság is. A Budaörsi Sport Club 2 csapattal képviseltette magát, akik kivívták a jogosultságot a júniusban megrendezett Korosztályos Vidék Bajnokságon. Ez a 2 csapat L16 (Kótány Katica és Müller Niki) és L18 (Such Petra és Pongrácz Kata) korosztályban indulhatott. A L16-os csapat 6. lett, míg a L18-as 4.

Ezután következett az egyéni verseny. Kótány Katica a 16 évesek között , 15 évesen, 1 forduló megnyerésével, a 16 között esett ki. Pongrácz Katalin pedig,  határozott és okos játékkal, megérdemelten a 3. helyezést ért el.

2015.08.11-17. között rendezték meg a Felnőtt Országos Bajnokságot, Budapesten. A BSC felnőtt versenyzői is elindultak ezen a színvonalas megmérettetésen. Bukta Ágnes a 3. helyet szerezte meg (a későbbi bajnoktól kapott ki) egyéniben, míg párosban nagyon jó játékkal az 1. lett. Hanek Gergely sajnos nem jutott túl a selejtezőn, Tili Balázs a 16 között búcsúzott, míg Szendrői László a 8 között esett ki egyéniben. Párosban Szendrői Laci felállhatott a dobogó 3. fokára.

A legkisebbek számára is rendeztek versenyt augusztusban. A 2015.08.15-17-ig terjedő időszakban rendezték meg a Batta Kupát Százhalombattán. Semperger Rebeka képviselte a BSC és Budaörs színeit ezen a versenyen az L10-es korosztályban. Rebi kiváló játékkal 1. helyezett lett, miután minden meccsét (szám szerint 4- et) fölényesen megnyert.

2015.09.05-07 között Budapesten rendezték meg az Alfa Kupát (Ffi 1. kategóriás verseny) ahol indultak a BSC kiválóságai is. Tili Balázs a 16 legjobb között esett ki, míg Szendrői Laci megnyerte a versenyt.

2015.09. 26-28 között Budapesten rendezték meg az Ábris Kupát. Müller Niki egyéniben kiesett az 1. fordulóban, míg párosban a 3. lett. Kótány Katica ugyanezen a versenyen bekerült a 16 közé.

Ha szeptember, akkor a II. osztályú csapatbajnokság őszi fordulója.

A férfi csapatunknak nem sikerült túl jól ez az időszak, a sajnálatos módon kialakult tartalékos kiállásoknak (sérülések) köszönhető.

 

Eredmények:

Sólyomszem (Eger)- BSC   5:2
BSC- Real Team (Debrecen) 2:7
BSC- DEAC (Debrecen) 2:7
BSC- Gyöngy (Gyöngyös) 2:7
BSC- Jászapáti 7:2

 

Női bajnokság eredményei:

OSC- CSOKO- BSC 2:5
BEAC- BSC 4:3
Pasaréti TK- BSC 7:0
BSC- Pannon SC 4:3

 

Úszás:

Eredmények (2015. szeptember):

Szeptemberben elindult az úszó szakosztály új 2015/16-os szezonja. Nagy reményekkel vágunk bele a 2016 nyárig tartó időszakba. Sió Zoltán a szakosztály eddigi vezetőedzője külföldön vállalt utánpótlás szövetségi kapitányi állást, helyére a Magyarországon elismert szakember Kovács László érkezett.

A korábban 15 évig a Kaposvári SI edzője majd vezetőedzője fokozatosan megismerve az egyesületet, a szakosztályt és a gyerekeket komoly tervekkel kezdte el a munkát. Elmondása szerint sok tehetséges gyerek van a csapatban, akikkel sikeresen lehet majd együtt dolgozni.

A szeptemberi időszak a felkészüléssel telt el versenyeket ilyenkor még nem rendeznek.

Októberre már véglegesítődnek a csoportok, összeáll majd az edzésrendszer. A felkészülési versenyek is elkezdődnek majd. Elsőként

Október első hétvégéjén Monorra utazik csapatunk ahol a Pest Megyei Csapatbajnokság III. fordulóját rendezik meg. A sorozat négyfordulós, egyesületünk jelenleg a 3. helyen áll a pontversenyben. 2015 elején a dobogó 3. foka volt a cél, így igyekszünk ezt most is további pontokkal erősíteni.

A következő már nagyobb volumenű versenyt Október 17-18-án, Százhalombattán rendezik. A nemzetközi V. ’Matrica’ Kupán hagyományosan teljes csapattal veszünk majd részt.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.