Ülésezett a képviselő-testület Budaörsön

(Budaörs, 2015. augusztus 27. – Budaörsi Infó) Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület 2015. augusztus 26-án. Az ülésen minden képviselő jelen volt, 7 napirendi pontról szavaztak, közülük egy témával kapcsolatban zárt ülésen döntöttek.

 

A napirend előtti hozzászólások alkalmával ismét terítékre került a közvilágítás kérdése. Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere elmondta, hogy a problémák nem az új ledes világítási rendszerben keresendőek, hanem az áramszolgáltatónál, ezért jövő héten tárgyalnak az ELMŰ elnökével ez ügyben.

Sokolowski Márk (Fidesz-KDNP) napirend előtti hozzászólásában elmondta, hogy Budaörsön szükség lenne több átkelőhelyre az utakon, de mint kiderült, Lőrinc Mihály a műszaki ügyosztály vezetőjének elmondása szerint, a költségvetésből a tervezett öt új átkelőhelyből csak egyre futja idén, mégpedig az Őszibarack utcánál, ahol a Kesjár Csaba Általános Iskola van.

Sokaknak problémát okoz, hogy a fiatalok sötétedés után randalíroznak a városban, főként a Templom téren. A Budaörsi Rendőrkapitányság figyelmét felhívta az Önkormányzat, hogy fokozott figyelmet szenteljenek ennek a területnek.

Bíró Gyula (BFE) alpolgármester elmondta, hogy a lakótelepen még mindig problémát okoz, hogy nem takarítanak rendszeresen és a “virágládákban csak gaz nő”. Mindezek mellett felhívta a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtő szigetek problémájára, mert ezek nem megfelelő használata elcsúfítja a várost.

Ritter Gergely (BFE) felhívta a figyelmet arra, hogy a Garibaldi utcánál a buszra várakozók nagy létszáma miatt szükség lenne egy nagyobb buszmegállóra.

Császárné Kollár Tímea (Jobbik) arról beszélt, hogy a hajléktalanok miatt komoly problémák vannak a Templom tér környékén, és a Frankhegyi ismétlődő tűzesetek is gondot jelentenek.

Bakó Krisztina (BFE) erre a felvetésére úgy reagált, hogy az ő véleménye szerint képviselőtársa szociálisan érzéketlen, hisz nem mindenért a hajléktalanokat kellene okolni.

Gáspár Béla (Fidesz-KDNP), az 1-es Általános Iskola melletti terület rendbetételéről és az új nyugdíjas házzal kapcsolatban kért tájékoztatást, hogy hogyan állnak a munkálatok jelenleg.

Lőrincz Mihály a kérdésére elmondta, hogy az 1-es Iskolánál már megtörtént a fűkaszálás, a kerítés áthelyezése pedig egy hetet csúszik, így azok a munkálatok jövő héten kezdődnek el.

A nyugdíjas házzal kapcsolatban pedig a munkálatok megkezdődtek és 7 hónap múlva fejeződnek be.

Sokolowski Márknak (Fidesz-KDNP) az első napirendi ponttal – Budaörs Város Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének módosítása – kapcsolatban tett fel kérdéseket az év közben beérkező támogatásokkal kapcsolatban.

Majd pedig minden napirendet megszavazott a testület, az utolsó napirendet zárt ülésen tárgyalták.

A következő napirendek kerültek elfogadásra:

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.