Akut probléma a frankhegyi úthálózat

(Budaörs, 2015. augusztus 18. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy a a budaörsi tűzoltóknak milyen problémát jelent egy-egy káresetnél feljutni a Frankhegyre. Megkérdeztük a BTG-t is, hogy mi az, amit ebben az ügyben lehet tenni.

 

Szabó Imre a BTG parkfenntartási vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a BTG munkatársai a hegyvidéki területekre kisebb autókkal járnak fel a keskeny utak miatt, mert ezeken a területeken is ők végzik a szemétszállítást.

“Sok utcában tapasztaljuk mi is, hogy vannak az útra benövő ágak, de ezt a problémát folyamatosan kezeljük is. Ez már megtörtént a Veréb, Páva utca környékén, a Berkenye utcában a Cserebogár utcában.

Az összes budaörsi út körülbelül 240-250 km hosszú. Ezeknek a gallyazása csak úgy történhet, hogy figyelembe vesszük az anyagi lehetőségeinket.

Ha van bejelentés, akkor célzottan tudunk kimenni a problémás területre. A BTG online felületén lehet bejelentést tenni.

 

A telektulajdonosnak tulajdonosi kötelezettsége, hogy a járdára kilógó faágakat eltávolítsa. Ha ehhez nem rendelkezik megfelelő eszközzel, akkor kérheti a BTG segítségét.

“Ismerve a Frankhegy és a Kőhegy fölötti kisebb útszakaszokat, ezek nem tűzoltó autókra vannak méretezve. Az utak melletti fákat bokrokat nem lehet annyira kiírtani, hogy a tűzoltó autó elférjen mellette csont nélkül. Ezek az utak nem arra voltak méretezve. Az, hogy most még midig ilyen állapotúak, ezzel sajnos mi nem tudunk mit tenni.

Amikor olyan rézsükbe mennek az utcák, mint például a Sas utcánál, ami felmegy a Szépkilátó utca felé, ott ha mindent fát és bokrot kiirtanánk, akkor az erózió kivinné az egész partfalat. Az a jó, ha ott vannak rajta a bokrok és a fák mert az megfogja a partot. Akut probléma a frankhegyi úthálózat, már nem egy közmeghallgatáson terítékre került.”

 

Ha olyan útszakaszt látnak Budaörsön, ami nem alkalmas a közlekedésre, bátran jelentsék a BTG-nek, és bízunk benne, hogy előbb-utóbb minden terület könnyebben megközelíthetővé válik.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.