Megújult a Buláke budaörsi főhadiszállása

(Budaörs, 2015. augusztus 16.- Budaörsi Infó) Megújult a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének (BULÁKE) irodája. Dizájnosabb és rendezettebb lett annak érdekében, hogy a masszőrjeik minél kellemesebb környezetben tudjanak foglalkozni a hozzájuk érkező látogatókkal.

 

Az elmúlt hetekben nagy átalakítási munkák zajlottak a BULÁKE Patkó utcai irodájában. Új helyiségek kerültek kialakításra, felújították az elektromos hálózatot, új dizájnt kapott a recepció és a három masszőr helyiség.

Nyikes Fatime a BULÁKE elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy önkénteseket és támogatókat toboroztak, akik segítették a munkájukat.

“Az év elején szó volt róla, hogy esetleg (több szervezet közül) mi kapjuk meg az Önkormányzat tulajdonában lévő, Szivárvány utcai kis posta helyiségét. Később más, a város érdekeit legoptimálisabban szolgáló szempontok alapján az a döntés született, hogy nyugdíjas ház elkészültéig a helyi nyugdíjas egyesület fogja használni a posta helyiséget. Irodánk átalakítási munkálatai így kicsit megkésve, a döntés megszületése után indultak el.”

 

bulake_uj_iroda4

 

Az egyesületnél jelenleg 30 fő van alkalmazásban. Forgó rendszerben járnak be dolgozni az alkalmazottak, hogy mindenkinek legyen helye. A felújításoknak köszönhetően most már kulturáltabb környezetben tudnak dolgozni.

“Felosztottuk a nagy termeket kicsikre, így jobb lett az elrendezés. A fűtési hálózaton is változtatnunk kellett a több helység miatt, és a teljes elektronikus rendszerünk megújult. 

Eddig egy nagyon kezdetleges megoldásunk volt arra, hogy minden helységben legyen áram. Négy-öt hosszabbítón keresztül ment az áram egyik szobából a másikba.”

 

bulake_uj_iroda

Fatime azt is elárulta nekünk, hogy idén a Fehér bot világnapja alkalmából, október 17-én a Budapest Bár fog koncertet adni a látássérültek javára Budaörsön a Városi Sportcsarnokban, ahol tavaly Zorán lépett fel. Aki teheti menjen el a koncertre, de látogasson el a BULÁKE megújult főhadiszállására is.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.