Az ausztrálok hisznek a legkevésbé a klímaváltozásban

Az ausztrálok 17 százaléka nem hisz a klímaváltozásban, a norvégok 15, az új-zélandiak 13 és az amerikaiak 12 százaléka nem ért egyet azzal, hogy globális felmelegedés megy végbe a Földön – derült ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból.

 

A Tasmániai Egyetem szakemberei mintegy húszezer ember körében végeztek felmérést 14 iparilag fejlett országban – köztük Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában – a klímaváltozásról.

Az éghajlatváltozás miatt a legjobban aggódó országok Kanada, Svájc, Németország és Spanyolország, utóbbiban a megkérdezettek csupán 2 százaléka nem hisz a klímaváltozásban.

A kutatók következtetései szerint a nagyobb szénkibocsátású országokban – Ausztrália, Norvégia, Egyesült Államok – az emberek jóval szkeptikusabban értékelték a globális felmelegedést.

A kutatók kimutatták azt is, hogy a férfiak kevésbé hisznek a klímaváltozásban, mint a nők, a megvizsgált 14 országból 12 adatai ezt támasztották alá.

A Global Environment Change című folyóiratban bemutatott tanulmányból kiderül az is, hogy a politikailag konzervatív vagy jobboldali nézeteket vallók a baloldaliaknál jobban megkérdőjelezik a klímaváltozás létezését.  Azok is hasonlóan vélekednek, akik kevésbé bíznak a kormányokban. Az idősebb generáció viszont a fiatalabbnál jobban meg van győződve a globális felmelegedéséről.

http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/one-in-five-australians-dont-believe-in-climate-change-10398870.html

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.