A Magyar Paralimpiai Bizottság sajtóközleménye

(Budaörs, 2015 június 4. – Budaörsi Infó) A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) üdvözli annak tényét, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hatáskörébe utalta az ügyét. Mint a Budaörsi Infónak megküldött közleményükben írják, a nyomozás lehetőséget teremt a szervezet körül kialakult helyzet megnyugtató tisztázására, amely eminens érdekük. 

A hivatalos közlemény szerint valamennyi feljelentést egy eljárás keretében vizsgálják, így valószínűsítik, hogy az NNI az MPB május 29-én kelt feljelentése alapján is nyomoz. Az elnökség felkérése alapján az ügyvédük által ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a BTK-ba ütköző cselekmények miatt. A nyomozóhatóság munkáját segítve a Magyar Paralimpiai Bizottság több kulcsfontosságú dokumentumot is megküldött a rendőrség számára.

Ezzel egy időben már megtették a szükséges jogi lépéseket, mint fogalmaznak: a Magyar Paralimpiai Bizottságról és elnökéről, Gömöri Zsoltról a hecckampány részeként a médiában megjelent hamis állítások kapcsán is.

Az MPB minden szükséges adatot, információt, dokumentumot a hatóság rendelkezésére bocsát, együttműködik a nyomozás sikere érdekében.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.