A hónap tehetsége: Mézes Ábel

(Budaörs, 2015. május 6. – Budaörsi Infó) Mézes Ábel 18 éves, az Illyés Gyula Gimnázium tanulója. Matematika közgazdaságtan fakultációra jár, és kiskora óta érdekli a fényképezés. 2015. május hónapban az ő képeit lehet megtekinteni a Városi Ifjúsági Klubban. Ma 18 órakor lesz a kiállítás megnyitója. Megéri megnézni!

 

Témájukat tekintve portré- és tájképek színesítik majd a Klub falát. Mézes Ábel autodidakta módon tanult először fotózni, másfél évvel ezelőtt pedig csatlakozott az Illyés fotószakköréhez, ahol Klotz Miklós vette a szárnyai alá.

„Amióta fotószakkörre járok, azóta nagyon sokat fejlődtem. Technikailag is tanultam dolgokat, így már nem csak megfogom a gépet, és ahogy sikerül a kép olyan lesz, hanem tudatosan fotózom. Előre kitalálom, hogy mit szeretnék megörökíteni, és csak azután kezdek bele a munkába. A fejemben megszületik egy kép, vagy egy téma és azt próbálom megörökíteni. Nagyon sokáig úgy gondoltam, hogy a fotózás célja a gyönyörködtetés, hogy a harmóniát megtaláljuk a képben. Most már többnek látom. Szeretnék olyan képeket készíteni, ami elgondolkodtatja a nézőket, szeretném megtölteni tartalommal a fotókat.”

 

mezes_abel_fotoi2

Mézes Ábel fotója

 

Mézes Ábel a Corvinus Egyetemre készül, azonban a MOME is szerepel a tervei között. Még nem döntött, hogy melyik irányt választja, viszont addig, amíg ez eldől, elmondása szerint fotózik, amennyit csak tud.

A fotózás és tanulás mellett öt éves kora óta dobol. Most jelenik meg budaörsi zenekaruk első lemeze. A Jókai Mór Művelődési Központ nemrégiben meghirdetett „Kávéházak régen és ma” című fotópályázatán is kiemelkedő eredményt ért el a fiatalember. Fotói ott is bekerülnek a kiállított képek közé.

 

mezes_abel

Mézes Ábel

 

„Régen teázni, kávézni mentek az emberek újsággal a kezükben. Ma a legtöbben a Mekit választják Iphone-nal a kezükben. Ezt mutattam be a fotómon, amivel pályáztam. Úgy gondolom, hogy az önkifejezés nagyon egyedi módja a fényképezés. Ma már mindenhol képekkel találkozunk. Marketing szempontból is nagyon fontos, hogy az, amit mutatunk szépen megkomponált legyen. Szerintem még az is, aki nem gondolja komolyan a fotózást, az is örömét lelheti benne. Én legjobban a fényfestést, a hosszú záridős fényképezést szeretem.”

Mézes Ábel képeit a Városi Ifjúsági Klubban lehet megtekinteni 2015. május 6-tól május 30-ig.

 

mezes_abel_fotoi3

Mézes Ábel fotója

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.