Lehet indulni az év ‘BUDAÖRSI VÖRÖSKERESZT SÜTEMÉNYE’ címért a hétvégén

(Budaörs, 2015. április 09. – Budaörsi Infó) 2015. április 11-én 9 órától szárnyasok szépségversenye és főzőverseny lesz Budaörsön a lakótelepen. A Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör, a Budaörs Agrárgazdasági Bizottsága, a MAGOSZ, és társszervezőként még a Magyar Vöröskereszt működik közre a programok lebonyolításában.


 

A hétvégi program a a Patkó utcánál, a nagy parkoló területén kerül majd megrendezésre. A Gazdakör ezt az ingyenes rendezvényt a Zsámbéki-medence településeinek gazdái számára szervezi, hogy bemutathassák az állataikat, és hogy felhívják a figyelmet a családi önellátás és a háztáji gazdálkodás jelentőségére.

Kisberk Balázs a program főszervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy egy családi programot szeretnének szervezni, ahol kicsik és nagyok is egyaránt jól érezhetik magukat. A rendezvényen való részvétel természetesen mindenki számára ingyenes.
„A Szárnyas szépségverseny április 11-én lesz. Három díj, és két közönség-díj kerül majd kiosztásra a legszebbek között. Nyereményként fogunk takarmányt is adni, hogy ezzel is kedvet csináljunk a háztáji állattartáshoz, és hogy felhívjuk a figyelmet az önellátás fontosságára.”

 kakas_tyuk_baromfi

 

A szárnyas szépségverseny mellett lesz főzőverseny és különböző vetélkedőket is szerveznek. 

Nagy Éva  a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a rendezvényen “állati” totó is lesz, ahol szárnyasokat lehet nyerni.

“A bográcsos főzőversenyt mellett, a Vöröskereszt helyi szervezetének sátránál lehet majd nevezni a legfinomabb sütemények versenyére, egy kistányér saját sütésű süteménnyel.

A legjobb sütemény elnyerheti az év Budaörsi Vöröskereszt Süteménye címet, mellyel a Vöröskereszt mintegy hagyományt is szeretne teremteni, évről-évre elnyerhető lehetne ez a cím.

A rendezvény ideje alatt a Vöröskereszt adományokat gyűjt és oszt. Lehetőség nyílik a szervezethez való csatlakozásra, valamint az érdeklődők megismerkedhetnek a Nemzetközi és Magyar Vöröskereszt tevékenységeivel, feladataival.

A főzőverseny végén a bográcsban főtt finomságból mindenki kaphat kóstolót.”

 

5_fcepes_suti

 

 

Versenyre fel!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.