Megoldódhat a budaörsi új temető kibővítésének ügye

(Budaörs, 2015. április 2. – Budaörsi Infó) Elek Sándor törökbálinti polgármesternél járt Nagy Sándor András, a budaörsi Fidesz-csoport elnöke, a budaörsi új temető bővítésének ügyében – áll a szerkesztőségünknek megküldött sajtóközleményében. A budaörsi új temető évek óta elhúzódó ügyében Elek Sándor polgármester hivatalos Online naplójában arról ír 2015. március 19-én, hogy találkozott Wittinghoff Tamás polgármesterrel és gyakorlatilag megállapodtak. 

 

 

Elek Sándor, Törökbálint polgármesterének, városuk hivatalos oldalán található naplójában a következő bejegyzést tette 2015. március 19-ei keltezéssel:

 

Március 19. csütörtök

13:00 órakor fogadtuk Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét, dr. Bocsi Istvánt, Budaörs jegyzőjét és Mártonffy Istvánt, Budaörs főépítészét. Jelen voltak részünkről: Kailinger Ildikó jegyző, Földvári László alpolgármester, Csenger-Zalán Annamária főépítész és Gyarmati Mihály képviselő, bizottsági elnök.

Az egyeztetés témái:

– a budaörsi temetőbővítés ügye törökbálinti területen,
– a törökbálinti Raktárvárosi út melletti szennyvíztelep ügye,
– a törökbálinti kutyamenhely-terület besorolási ügye.
A hosszabb lélegzetvételű megbeszélés azzal zárult, hogy

– hozzá tudunk járulni Budaörs hosszabb ideje fennálló kéréséhez, a Kamaraerdei út – Pistályba vezető út melletti temetőterület mögötti temetőbővítési terület előnyös besorolásához; 

tekintve, hogy a Mechanikai Művek területe meghatározó nagysággal Törökbálinthoz tartozik, kértük, hogy Budaörs Törökbálint részére adja át a jelenleg Budaörshöz tartozó kisebb térmértékű területet.

…”

 

 

Nagy Sándor András a közleményében tudatta, hogy (2015. március 31-én – a szerk.) arra kérte a törökbálinti polgármestert, hogy támogassa városunk vezetőinek kérését a temetkezési terület növelésére, Törökbálint területén.

 

nagy_Sandor_elek_sandor

 

A szomszédos település kormánypárti vezetőjével jó a kapcsolatunk, és ez az ügy fontos a budaörsiek számára. Olyan egyezségre van szükség, mely megnyugtató megoldást nyújt mindkét fél számára” – írta Nagy Sándor András.

„Megválasztásom óta legfontosabb feladatomnak tartom, hogy városom ügyét szolgáljam minden lehetséges fórumon. Budaörs nevében az önkormányzat jár el, de Budaörs érdekében minden polgárnak felelőssége tenni. A város jövője közös ügyünk, ezért szerveztünk tüntetést a Kőhegy-rombolás ellen, melyen Wittinghoff Tamás is részt vett; ezért sürgetjük a várost évek óta csúfító „gödör” rendezését; és ezért tartjuk aggályosnak a Lidl bevásárlóközpont felépítését a gimnázium mellett.”

Budaörs közlekedési helyzetének javítása a helyi Fidesz-vezető több korábbi megbeszélésén is előtérbe került, amikor a MÁV, a BKK, és a Magyar Közút első embereinek tolmácsolta a budaörsiek problémáit. 

“A közelmúltban Fónagy János államtitkár úr eljött Budaörsre, ahol találkozott a polgármester úrral és velem (kölün-külön, és sajnálatosan eredmény nélkül – a szerk.), így alkalmunk volt megvitatni az útdíj kérdését. Továbbítottam neki a városban lakók kérését, hogy fontolják meg az autópálya bevezető szakaszának díjmentesítését. Két hónapja lettem elnök, de huszonöt éve lettem budaörsi, ezért a munkám során nem kérdés, hogy mire helyezem a hangsúlyt” – írta meg Nagy Sándor András a közleményében, utalva a legutóbbi budaörsi képviselő-testületi ülésen elhangzottakra, miszerint Budaörs képviseletében és nevében, arra jogosulatlan személyek törvényesen nem járhatnak el.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.