A magyar kultúra napja – Tárlatvezetések és épületséta a Néprajzi Múzeumban

Ingyenes belépéssel, épületsétával és tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket január 22-én, a magyar kultúra napján a budapesti Néprajzi Múzeumban.

 

A Megvetés és önbecsülés című időszaki kiállításban délelőtt Szuhay Péter kurátor, délután Kerék Eszter társkurátor mesél az üstfoltozókról, drótostótokról és teknőscigányokról. A Kő kövön – Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című időszaki tárlatot Szarvas Zsuzsa, a kiállítás rendezője mutatja be az érdeklődőknek – közölte az intézmény az MTI-vel.

A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó kiállítás tizenhárom termén Koltay Erika néprajzkutató kíséri végig a látogatókat 14 órától. A Balla Péter népzenekutató, hegedűművész, egyházzenész munkásságát bemutató A népdaloktól a genfi zsoltárokig című, hamarosan záró tárlatot Pálóczy Krisztina kurátor vezetésével tekintheti meg a közönség.

A látogatók 15 órától épületsétán vehetnek részt Sedlmayr Krisztina főmuzeológus vezetésével, 16 órától Gaál Eszter és a vecsési Balla Péter Népdalkör énekel.

Az épületsétára, valamint csoportok jelentkezése esetén a tárlatvezetésekre előzetes regisztráció szükséges.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.