Magas szén-monoxid-koncentráció miatt kiürítették a pesterzsébeti jégcsarnokot

Magas szén-monoxid-koncentráció miatt kellett kiüríteni egy pesterzsébeti sportlétesítményt szombat délután. Hat embernél enyhe szén-monoxid-mérgezést állapítottak meg – pontosította utólag az érintettek számát a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Palotás István, az ESMTK Pesterzsébeti Jégcsarnok létesítmény-koordinátora elmondta, hogy a hűtőkonténer technikai hibája okozhatta a rendellenességet.

 

Kisdi Máté tájékoztatása szerint egy 20. kerületi sportlétesítményben rendellenességet jelzett a szén-monoxid-érzékelő. Mire a tűzoltók kiérkeztek, az épületet a fenntartók csaknem teljesen kiürítették. Az épület előtt 30 ember várakozott, további 5 embert a tűzoltók kísértek ki.

A fővárosi tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek az épületben, amelyet átszellőztettek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata 18 embert vizsgált meg, hatuknál állapított meg enyhe szén-monoxid-mérgezést, de egyik érintetett sem kellett kórházba szállítani – mondta el Kisdi Máté este az MTI-nek.

Hozzáfűzte, hogy hatósági eljárás keretében vizsgálják, mi okozhatta a hibát.

A jégcsarnok létesítmény-koordinátora is megerősítette, hogy a szén-monoxid-érzékelő jelzése után azonnal megkezdték az épület kiürítését. Palotás István elmondta, hogy közönségkorcsolyázás volt éppen, amikor az eset történt. A jégcsarnok a hiba kijavításáig zárva tart – tette hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatánál az MTI érdeklődésére közölték, hogy az esetet a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt kezdeményezett eljárásban vizsgálja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.