A télapó kislánya – Hull a pelyhes mese-sorozat

(Budaörs, 2014. december 14. – Budaörsi Infó) 2014. december 13-án volt a “Hull a pelyhes” mese és rajzpályázat eredményhirdetése. A Budaörsi Infó úgy döntött, hogy felkarolja ezt a pályázatot, és bemutatja az olvasóinak az elkészült írásokat és rajzokat. Megéri megnézni.

 

 

1. helyezett mese

Bleyer Jakab Általános Iskola (3. n osztály)

A télapó kislánya

alkotók:

Argyelán Roxána

Nagy Boglárka

Katona Virág

Szilágyi Kitti

Balázs Dorina

felkészítő tanár: Michelberger Katalin

hull_a_pelyhes_a_telapo_kislanya

 

 

A télapó kislánya

 

Egy idős télapó nagyon szeretett volna egy kislányt. Egyszer az angyalok meghallották a sóhaját. Leszálltak hozzá az angyalok és hoztak neki egy kislányt.

A kislány csak nőtt, nőtt és segített az édesapjának, a Télapónak. Eljött a szenteste. A Télapó nem akarta, hogy a lánya vele jöjjön. A lányka egyedül maradt a házban.

Felfedezem a házat! – gondolta. Ahogy így tűnődött, rátalált egy folyosóra és elindult rajta. Nagyon hosszú csigalépcső tárult a szeme elé.

Elindulok rajta! – suttogta Vadócnak a cicájának. – Miáu! – ez azt jelentette, hogy: indulhatunk. Nagyon sokáig gyalogolt szegényke, mire felért, tisztára kifulladt. Legalább fél óráig csak ment felfelé.

Mikor érünk már oda? – kérdezte Vadóctól. – Miáu! Miáu! „nem tudom, de valószínű, nem sokára.”

Végre! Egy ajtó. Kinyitotta az ajtót. – De gyönyörű! Hát ez fantasztikus! De hiszen ez a papa gyára! Hogy ezt még sose említette! Szerinted bemenjünk, Vadóc? Miáááu! „hát persze”.

Ahogy belépett, olyan ragyogás, csillogás volt, hogy csak úgy káprázott a szeme. Itt voltak a játékok, ajándékok. Volt egy nagy gép, amibe be lehetett pötyögtetni, amit szeretnél. Meg még volt egy nagy asztal, ami telis-tele volt a gyerekek levelével. – De vajon miért nem említette? Volt a sarokban egy kis emeletes ágy, ami mindjárt kész volt. – Bárcsak nekem is lenne ilyenem!

– Majd megkérdezem a papát. Azt a gépet biztos arra használja a papa, hogy amiket a gyerekek írtak neki, azt teljesítse. Olyan gyönyörű ez az ágy! Vajon kinek csinálja?

Azzal odament a levelekkel teli asztalra, és elkezdte keresni azt a levelet, amelyikre az van ráírva, hogy : „szeretnék egy emeletes ágyat”, mert emeletes ágy volt. De hiába kereste, kutatta nem találta.

– Hm… mindegy nem találom, de akkor megnézem közelebbről. Ahogy odalépett, egy kis cetli csúszott a lába elé. Egy kis írás is volt rajta. Ez állt rajta: „Lindának”! De hiszen engem hívnak így! Szóval a papa azért nem említette! Mert ha említette volna, akkor nem lett volna meglepetés! De akkor most mit csináljak, Vadóc? Rrrrr…. dorombolt Vadóc.

Ez mit jelentsen? Rrrrr…. ”Kövess.”Jó. Vadócot már jó ideje követte Linda. Egy idő elteltével Linda ezt kérdezte: Vadóc, hova megyünk? És mikor érünk oda? – „Majd meglátod, és ne kérdezősködj ennyit!” Kis idő elteltével egy pihe-puha takarón feküdtek. És az emeletes ágyon feküdtek! – Vadóc, miért kellett egy ekkora kerülőutat tennünk?” – Azért, mert egy láthatatlan fallal van bekeretezve, és ezért kellett kerülőutat tennünk.” Csöngettek. – Ez biztos a papa! Megérkezett!

Vadóc és Linda villámgyorsan lerobogott a lépcsőn. – Szia papa! Milyen volt? Jó! De gyere Linda, mutatok valamit! Aztán megint fel a lépcsőn be az ajtón. Nézd, Linda! Ezt neked csináltam! Jaj, papa! Ez nagyon szép! Köszönöm papa! Boldog Karácsonyt mindenkinek!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.