A szakszervezetek üdvözlik, hogy a kafetéria adóterhei nem emelkednek

A Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Liga Szakszervezetek is üdvözlik Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfő délutáni bejelentését, miszerint nem változik jövőre a kafetéria adóterhe.

 

A kafetéria juttatások tervezett adóemelése ellen demonstrált a Vasas Szakszervezeti Szövetség hétfőn délután a parlament előtt.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség országos elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: nagyon örül a bejelentésnek, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben ez egy normális döntés volt. Nem került volna sor a demonstrációra, ha leültek volna és tárgyaltak volna a szakszervezetekkel – jegyezte meg.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az MTI-nek elmondta: üdvözlik a fejleményeket, de annak nem örülnek, hogy “mindig a nyomásgyakorlás az, ami a változtatásokat kieszközli”, anélkül, hogy érdemben lett volna kulturált tárgyalás azokon a fórumokon, ahol ezekről kötelező lett volna beszélni.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Vasas Szakszervezeti Szövetség hétfői demonstrációjával csaknem egy időben jelentette be, hogy nem változik jövőre a kafetéria adóterhe. Az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosításokat ismertetve a politikus közölte: a változás annyi lesz, hogy a juttatás felső határa 450 ezer forintra csökken, és a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.