Példaképek – „Bárcsak sok ilyen gyerek lenne a világon!”

(Budaörs, 2014. november 16. – Budaörsi Infó) Budaörs magas iparűzési adóbevételei mellett arról is híres, hogy kiváló oktatási intézményekkel rendelkezik. Azonban egy jó iskola nem elég ahhoz, hogy valaki kiemelkedő eredményeket érjen el. Ahhoz kitartás, elszántság és alázat is kell. A Kesjár Csaba Általános Iskolában jártunk, és Tóth Krisztina igazgatónőt arra kértük, hogy mutasson be nekünk egyet azok a diákok közül, akire a legbüszkébbek elért eredményei alapján. A választásuk Zombor Bálintra esett, aki 4-ik osztályos és a kedvenc tantárgya a matek.

 

Bálint osztályfőnöke Antalné Káplár Judit a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a kisfiú nagyon okos és értelmes. Kitűnő tanuló már 3 éve, és nagyon nagy a szókincse, nagyon értelmesen fejezi ki magát.

„Szeret szerepelni, teniszre és zongorára jár, jó a humorérzéke, kedves és illedelmes, mindenki szereti, szerény kisfiú. Osztálytársai vezetőként fogadják el, bár ő ezért semmit sem tett. Elsős kora óta akart a Pillantás Fotókörbe járni, ami tavaly teljesült is. Gyönyörű fotókat készít, érzéke van hozzá. Bárcsak sok ilyen gyerek lenne a világon!”

 

Zombor Zsolt, Bálint édesapja a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon büszkék a fiúkra, mert nagyon gyors felfogású és kitartó.

„Nem vágyik nagy dolgokra és szorgalmasan elvégzi a feladatait. Többször indítottuk már különféle versenyeken is, hogy tanuljon belőle, és hogy fejlődjön. Arra törekszünk, hogy minden nap le tudjunk vele ülni és meg tudjuk beszélni az aznap történteket. Ha valami épp nem sikerült, akkor átbeszéljük, hogy mi volt a hiba, és hogy legközelebb, hogyan lehetne jobban megoldani a feladatot. Mi lehetőséget biztosítunk Bálintnak arra, hogy tanulhasson és minél több mindent kipróbáljon, a többi már rajta múlik.”

 

Bálintról már korábban olvashattak hírportálunkon és a Budaörsi Infóban, hisz a Nagy Alkotói Pályázatunk díjazottjai között a 2013-as évben ő is ott volt. Prolepke című csalimeséje bekerült abba a csalimesefüzetbe, amit az osztálya nyert tavaly.

 

kesjar_alt_isk4

 

A fiatalember ha nagy lesz szakács, vagy pilóta szeretne lenni, de még nem igazán tudja, csak azt, hogy szeretne világot látni és egy boldog családban élni.

„Nem vágyok nagy dolgokra, talán autóra, de majd csak nagy koromban.”

 

Mit gondolsz miért pont téged választott ki az igazgatónő? 

„Nem vagyok különleges, szóval nem értem, hogy miért pont engem választott ki az igazgatónő, de nagyon örülök neki, és köszönöm, hogy rám gondolt.”

 

Bálint nem hazudtolta meg önmagát, és valóban olyan kedves és szerény volt, mint ahogy az osztályfőnöke elmondta. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban, és reméljük, hogy hamarosan ismét írhatunk róla.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.