Telephelyet keresnek a Kutyamentő Angyalok

(Budaörs, 2014. október 15. – Budaörsi Infó) Az állatokat többnyire mindenki szereti, csak az a probléma, hogy sokan csak addig, amíg kicsik. Amikor felnő egy kutya vagy egy macska, akkor már nagyobb felelősséget jelent egy család számára, és sok esetben az utcára kerülnek ezek a megunt jószágok. A kóbor, elveszett, illetve kidobott kutyák és macskák mentésével sok egyesület és magánember is foglalkozik országszerte. Budaörsön sincs ez másként. Helyben működik a Budaörsi Állatmenhely és egy „Angyalfarm” elnevezésű átmeneti otthon is a gazdátlan állatok számára, azonban ez utóbbi most a budaörsiek segítségét kéri, mert el kell hagyniuk a jelenlegi telephelyüket.

 

Az „Angyalfarm” vagyis hivatalos nevén a Kutyamentő Angyalok Egyesület Szántóné Boglárka, Marosi Péter és segítőik nevéhez fűződik. Ez az átmeneti szállás jelenleg Budaörs határában működik, és a célja nem az, hogy „felhalmozza” a kutyusokat, hanem az, hogy „gazdásítsa” is őket. A telepen maximum 25 „lakó” fér el, viszont ennél többen még nem is voltak bent, hisz a bekerülő ebek nem tervezhetnek itt hosszútávra, hisz a Mentő Angyalok gondoskodnak róla, hogy ez csak átmeneti szállás legyen, és az esetleges betegségekből sérülésekből kikezelt kutyák mindegyike találjon magának egy szerető gazdit.

Szántóné Boglárka az egyesület vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az a legfőbb céljuk, hogy felnyissák az emberek szemét, hogy miért is fontos az ivartalanítás.

kutyamento_angyalog

„Nagyon szeretnénk a megfelelő állattartási kultúrát elérni hazánkban. A gyep mesteri telepek felszámolását és menhelyekké alakítását is fontosnak és sürgősnek tartjuk, valamint az állatkínzóknak megítélt letöltendő börtönbüntetést is helyeseljük, támogatjuk.”
Egy maroknyi csapat fejébe vette, hogy nem fogja elfordítani a fejét, ha állatkínzást vagy rossz tartást lát környezetében. Tagjaik között vizsgázott állatvédőrök és kutyatrénerek is vannak. Fontos azt is megemlítenünk, hogy az érettségi előtt állók az 50 óra közösségi munkát, ami kötelező számukra, akár a menhely segítésével is eltölthetik. Megéri végig gondolni és ezt az időt hasznosan eltölteni!

 

menhely6

„Én Budaörsön élek, és nap mint nap találkozom azzal a problémával, hogy rengeteg az elárvult megmentésre váró kutya. A Kutyamentő Angyalok Egyesülete küldetésének érzi az állatok tiszteletének népszerűsítését, hogy az álla – to kat ne csak haszontárgyként tartsák számon, hanem érezni, örülni képes élőlényként bánjanak velük. Ezenkívül, harcolunk a rossz bánásmódok ellen, különös tekintettel az állatkínzásokra. Megteszünk mindent,
hogy a tudomásunkra jutott esetek ne maradjanak büntetlenül! Mi nem begyűjteni szeretnénk a kutyákat, hanem megmenteni és gazdásítani.
Nem akarunk jobbak lenni, mint a Budaörsi Állatmenhely, csak hatékonyabbak.” – mondta el a Budaörsi Infó szerkesztőségének Marosi Péter.

 

menhely7

 

Marosi Péterrel ellátogattunk a jelenlegi telephelyükre, ami a Alsóhatár utcában van. Ez a telephely sajnos megszűnik, mert a bérleti szerződésük lejárt októberben. A telepen lévő kutyusok ideiglenes befogadókhoz és egy másik menhelyre kerülnek átmenetileg.

A Kutyamentő Angyalok most arra kérik a budaörsieket, hogy segítsenek nekik egy új telephelyet találni Budaörsön. Olyan területet keresnek, ahol tudnák folytatni a munkájukat. Az ideális telepnek fedettnek és legalább 200 négyzetméteresnek kellene lennie.

Ezen kívül még vízre és villanyra van szükségük. Mivel a Kutyamentő Angyalok Egyesület egy nonprofit szervezet, így semmilyen támogatást nem kapnak, kizárólag magányszemélyek adományaiból és tagdíjakból látják el a kutyákat, ezért az ár ebben az esetben nagyon fontos tényező. Bármilyen felajánlással, adománnyal sokat segítenének nekik. A Kutyamentő Angyalokról bővebb információt találnak weboldalukon a www.kutyamentoangyalok.hu-n.

 

menhely4

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.