Pest megyében hat jelölőszervezet állíthat területi listát

Pest megyében hat szervezet mérettetheti meg magát az október 12-i önkormányzati választásokon a megyei közgyűlési mandátumokért: a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt, a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP – közölte Szép Tibor, Pest Megye Önkormányzatának főjegyzője, a megyei területi választási iroda (tvi) vezetője szerdán.

 

Az irodavezető elmondta: a megyében legalább 4723 érvényes ajánlást kellett összegyűjtenie egy-egy szervezetnek a listaállításhoz, a közös jelöltállítás következtében a Fidesz-KDNP esetében ez a szám 9446.

Szép Tibor hozzátette: az elmúlt öt napban hozzávetőleg 40 ezer ajánlást ellenőriztek, az ajánlások mintegy 10-15 százaléka volt valamilyen szempontból hibás.

A területi választási bizottság által elvégzett keddi listasorsolás alapján a szavazólapon az első helyre az LMP került, listavezetője Sepsei Gergely Mihály. Második helyen az MSZP található Szabó Imre vezetésével, majd a Jobbik következik Császárné Kollár Tímeával az élen. Negyedikként az Együtt – A Korszakváltók Pártja szerepel, melyet Juhász Béla vezet. Az ötödik helyre került a Fidesz-KDNP, listavezetője Szabó István, a sort a DK zárja, listavezetője Szabó Attila – összegezte a főjegyző.

Hozzáfűzte: Pest megyében a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, illetve az MCF a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma mellett nemzetiségi területi listát állított a “Magyarországi Szlovák Szervezetek Uniója-Szövetsége, Magyarországi Szlovákok Szövetsége Közhasznú Szervezet”, az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület, a Budapesti Román Egyesület és a Szentendrei Szerb Klub Kulturális Egyesület.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.