Meghalt Robin Williams

A 63 éves Oscar-díjas színészt helyi idő szerint hétfő délelőtt találták meg holtan a kaliforniai lakásában. Évek óta küzdött a depresszióval.

Az Oscar-díjas amerikai színészre – többek között a Jó reggelt, Vietnam, a Holt költők társasága, a Mrs. Doubtfire és a Good Will Hunting szereplőjére – hétfőn a kaliforniai Tiburonban fekvő lakásában találták rá holtan. A halál oka a halottkémi jelentés szerint fulladás volt. Az esetet öngyilkosságként kezelik, de ezt még az ügyben indított vizsgálatnak is igazolnia kell.

Már hosszú időn át küzdött az alkohollal és a kokainnal, mire az idősebbik fia születése előtt, 1983-ban húsz évre mind a kettőről leszokott. 2002-ben Alaszkában, az Al Pacinóval együtt készített Álmatlanság forgatása alatt kezdte újra.

Utolsó befejezett filmjét, a Ben Stiller-féle Éjszaka a múzeumban harmadik részét decemberben mutatják be. Hatvanhárom évet élt.

 

 

 

Igó Éva: fegyelmezett és felkészült színész volt

 

Fegyelmezett és felkészült színész volt – mondta az MTI-nek Robin Williamsről magyar pályatársa, Igó Éva, aki a Hazudós Jakab című filmben forgatott együtt a hétfőn elhunyt művésszel.

Robin Williams Oscar-díjas hollywoodi komikus, színész, rendező és producer hatvanhárom éves korában hunyt el észak-kaliforniai otthonában – helyi idő szerint – hétfőn.

Kedd hajnali hírügynökségi jelentések szerint a világhírű színész feltehetőleg öngyilkosságot követett el. A helyi hatóságok közlése szerint Robin Williams halálát fulladás okozhatta, a vizsgálat azonban még folyamatban van.

Igó Éva, a Vígszínház színművésze a közös munka emlékét felidézve az MTI-nek arról beszélt, hogy Robin Williams kiváló színész volt, aki a forgatáson, ahol találkozott vele, minden jelenetet végignézett a rendező mellett, azokat is, amelyekben nem volt benne.

“Szinte végig ott ült a kamera mellett, és nézte az egyes jelenetek próbáit és a felvételt. Rettentő fegyelmezett volt és nagyon felkészült” – emlékezett a színésznő.

A Hazudós Jakab című film főszereplője egy kislány volt, akinek az édesanyját alakította Igó Éva. Mint felidézte, sajnos közös jelenetük nem volt Robin Williams-szel, ezért csak néhány mondatot tudott váltani vele.

Mint mondta, a színészeket általában azok a jelenetek érdeklik, amelyekben benne vannak. Újdonság volt számára, hogy Robin Williams ott ült a kamera mögött akkor is, amikor éppen nem az ő jelenetével foglalkoztak, és megfigyelte, hogy filmbeli partnerei hogyan dolgoznak.

Az 1999-ben bemutatott, Peter Kassovitz rendezte Hazudós Jakab című filmet Magyarországon forgatták, több magyar művész részvételével. A lengyelországi gettóban játszódó film operatőre Ragályi Elemér volt.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.