A NAV bekeményít – Nincs több külföldi sportfogadás

(Budaörs, 2014. június 25. – Budaörsi Infó) Július közepétől nem lesz itthonról elérhető a bet-at-home.com, a betclic.com és ahu.sportingbet.com. További oldalak blokkolására is készül a felügyelet. A 2005-ös törvény teszi lehetővé, hogy a NAV mindezt megtehesse. Félmillió és 10 millió forint közötti összeggel teszi büntethetővé azokat a bankokat, amelyek sportfogadásból származó pénzeket utalnak át.

Elkezdte az illegális online fogadási oldalak blokkolását a NAV Szerencsejáték-felügyelet, három ismert oldal július közepétől nem lesz elérhető magyarországi internetszolgáltatókon keresztül- olvasható a szerdai Napi Gazdaságban.

Illegális online fogadások miatt elkezdődött a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak blokkolása. Ez egy többlépcsős folyamat, ami azzal kezdődik, hogy a NAV honlapjának szf.hu aloldalán hirdetményben jelenik meg az illegális oldal ellen indított eljárásról szóló határozat.

Tizenöt nap elteltével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) végrehajtja a blokkolást, úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja az online fogadási oldal legkésőbb egy napon belüli hozzáférhetetlenné tételére.

Ez azt jelenti, hogy július közepétől eltűnhetnek ezek az oldalak, de az engedély nélküli szerencsejáték-piacon további online szervezők blokkolására számít az adóhivatal. Júliusban már senki ne fogadjon külföldi oldalakon, és ha áll benn  nyereménye, vegye ki mielőbb.

 

(forrás: napigazdasag.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.