A Szent István Bazilikában lép fel a New London Consort zenekar

A Szent István Bazilikában lép fel június 25-én a New London Consort nevű, reneszánsz és barokk zenét játszó brit együttes a Britannia aranykora elnevezésű koncertsorozat záró hangversenyeként.

 

A szerda esti előadáson a zenekar Henry Purcell életművéből a szakrális témájú kompozíciókat adja elő. Az Anna hercegnő, II. Jakab, Mária királynő és III. Vilmos számára íródott himnuszok, üdvözlő ódák és angol nyelvű motetták a birodalom barokk fénykorát idézik – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az együttesnek több mint 40 lemeze jelent meg. A világ legjelentősebb historikus fesztiváljainak és a BBC műsorainak rendszeres közreműködője, jelentős nemzetközi sikereket ért el Purcell és Handel operáinak színpadra állításával. Tíz éven át a londoni Southbank, majd 2013-tól a Manchester’s Bridgewater Hall rezidens együttese.

A Britannia aranykora elnevezésű sorozat az 1500 és 1700 közötti két évszázad angol egyházzenei örökségét idézte fel VIII. Henrik korától III. Orániai Vilmos koráig. A négy koncertből álló programban a Choir of Westminster Abbey, a The King’s Singers és az Ensemble Voces8 énekegyüttes lépett fel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.