Környezetvédelmi világnap – Tízezer facsemetét kapott egy budapesti erdészet

Tízezer facsemetét adományozott csütörtökön a 42. környezetvédelmi világnap alkalmából a Tetra Pak a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének, hogy felhívja a figyelmet az ellenőrzött forrásból származó papíripari termékek használatának fontosságára.     

 

A facsemeték adományozásával a környezettudatos vásárlói döntésre, valamint a felelős erdőgazdálkodás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete a főváros környéki erdőterületeken hasznosítja majd a növényeket – közölte a Tetra Pak az MTI-vel.

Százból mindössze 2 liter folyékony élelmiszer viseli a cég csomagolóanyagain az FSC (Forest Stewardship Council, Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) emblémát, amely azt jelöli, hogy a csomagolás papír alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból vagy egyéb, ellenőrzött forrásból származik. Az FSC tanúsítással rendelkező erdészetekben felelős gazdálkodást folytatnak: figyelnek az erdő társadalmi, környezeti és gazdasági egyensúlyára.

Az ENSZ kezdeményezésére 1972. óta június 5-én ünneplik világszerte a környezetvédelmi világnapot, amelynek célja széles körben felhívni a figyelmet a Föld védelmére, a fenntartható fejlődés fontosságára – írták a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.