Emlékmű – Fidesz: Magyarország egyik szélsőségből sem kér

A Fidesz szerint Magyarország egyetlen szélsőségből sem kér, az emberek a nyugalomra szavaztak, és nem kérnek azokból, “akik nyomában csak erőszak és a gyűlölet jár”.

 

A kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetői csütörtökön a Szabadság téren arról beszéltek: nincs helye a szabadságról elnevezett téren sem a szovjet hősi, sem pedig a német megszállás áldozatainak emlékére építendő emlékműnek; az 1945 előtti állapotokat kellene helyreállítani az ereklyés országzászlóval.

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: folytatódik a politikai hisztéria azzal, hogy a szélsőbaloldal után a szélsőjobboldal is kivonult a Szabadság térre, hogy “indulatokat keltsen”.

22_nemet_emlekmu_szabadsag_ter_2014apr21

 

 

 

Emlékmű – HVIM: ne legyen sem szovjet hősi, sem német megszállási emlékmű a Szabadság téren

 

Nincs helye a szabadságról elnevezett téren sem a szovjet hősi, sem pedig a német megszállás áldozatainak emlékére építendő emlékműnek, hanem az 1945 előtti állapotokat kellene helyreállítani az ereklyés országzászlóval – jelentette ki Barcsa-Turner Gábor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke csütörtökön a fővárosi Szabadság téren tartott sajtótájékoztatón.

Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke (k) és Barcsa-Turner Gábor társelnök (b) nyilatkozik a sajtónak a német megszállás áldozatainak tervezett emlékművével kapcsolatban a belvárosi Szabadság téren 2014. április 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke (k) és Barcsa-Turner Gábor társelnök (b) nyilatkozik a sajtónak a német megszállás áldozatainak tervezett emlékművével kapcsolatban a belvárosi Szabadság téren 2014. április 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Incze Béla, a HVIM társelnöke súlyos problémának nevezte, hogy nem bontják el a szovjet hősi emlékművet, sőt egy “német megszállási emlékművet” is fel akarnak építeni a Szabadság téren. A radikális szervezet álláspontja szerint Magyarországot nem szállta meg a német hadsereg a második világháború végén, hanem szövetséges haderőként érkeztek ide.

A sajtótájékoztató végén korabeli propaganda-plakátokat és fotókat helyeztek el a “német megszállási emlékművet” övező kordonon (ezeket az ott tüntetők letépkedték). Ezt követően egy nagyméretű molinót erősítettek a szovjet hősi emlékműre, amelyet ezúttal nem védett vasrács, mert azt a rendőrség előzőleg elbontotta. A molinóra az volt írva, hogy “Gyilkosok emlékműve”.

Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke (b2) és Barcsa-Turner Gábor társelnök "Gyilkosok emlékműve" feliratú transzparenst helyez el a szovjet hősi emlékműnél a belvárosi Szabadság téren 2014. április 24-én, ahol sajtótájékoztatót tartottak a német megszállás áldozatainak tervezett emlékművével kapcsolatban. MTI Fotó: Kovács Tamás

Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke (b2) és Barcsa-Turner Gábor társelnök “Gyilkosok emlékműve” feliratú transzparenst helyez el a szovjet hősi emlékműnél a belvárosi Szabadság téren 2014. április 24-én

A rendőrség nagy erőkkel volt jelen a helyszínen, de nem léptek közbe, csak lekamerázták az emlékművek körül lévőket. Rendbontás nem volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.