Hatvanezer forinttal támogatják a fiatalok jogosítványhoz jutását Százhalombattán

Fejenként hatvanezer forint támogatást igényelhetnek a 26 év alatti, állandó százhalombattai lakhellyel rendelkező, illetve a Pest megyei városban életvitelszerűen tartózkodó fiatalok B-kategóriás jogosítványuk megszerzésének költségeihez – tájékoztatta a település önkormányzatának szóvivője az MTI-t.

 

Nyilas Hajnalka közlése szerint a jelentkezéseket postai úton lehet feladni a Százhalombatta Ifjúságért Közalapítvány címére.

A kiírásnak megfelelő pályázatokat a kuratórium sorszámmal ellátva nyilvántartásba veszi, a támogatási összeget a keretösszeg erejéig, a kapott sorszámok alapján fizetik ki a szerződés aláírását követő 30 napon belül. A pályázatok végső benyújtási határideje 2014. november 15-e – tette hozzá a szóvivő.

Százhalombatta önkormányzata az idén összesen 8 millió forintot különített el az első jogosítványok, valamint ifjúsági programok támogatására. Ez utóbbi célra a városban tevékenykedő, ifjúsággal foglalkozó szervezetek nyújthatnak be pályázatot.

Az elnyerhető összeg a támogatott program költségének 90 százaléka, legfeljebb 100 ezer forint lehet, a pénz eszközvásárlásra és a program lebonyolításához szükséges kiadásokra fordítható – mondta Nyilas Hajnalka.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.